Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

,,Jednoduchost tvaru se nemusí nutně rovnat jednoduchosti zážitku. Jednoduché tvary vztah neredukují. Dávají jim řád.‘‘ Hlavními rysy tohoto směru je.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: ",,Jednoduchost tvaru se nemusí nutně rovnat jednoduchosti zážitku. Jednoduché tvary vztah neredukují. Dávají jim řád.‘‘ Hlavními rysy tohoto směru je."— Transkript prezentace:

1

2 ,,Jednoduchost tvaru se nemusí nutně rovnat jednoduchosti zážitku. Jednoduché tvary vztah neredukují. Dávají jim řád.‘‘ Hlavními rysy tohoto směru je čistota, uspořádanost, rytmus, opakovatelnost. Zřejmá a čitelná je i jeho intelektuální povaha, která vyzývá diváka k interakci. Hlavními rysy tohoto směru je čistota, uspořádanost, rytmus, opakovatelnost. Zřejmá a čitelná je i jeho intelektuální povaha, která vyzývá diváka k interakci. Robert MORRIS

3 Jako hnutí se minimalismus zformoval v roce1966 v souvislosti s velkou výstavou Elementární struktury…,,Tři dimenze, to je konkrétní prostor. Je zbaven problému iluzionismu a doslovného prostoru, tedy prostoru uvnitř a kolem symbolů a barev.‘‘,,Tři dimenze, to je konkrétní prostor. Je zbaven problému iluzionismu a doslovného prostoru, tedy prostoru uvnitř a kolem symbolů a barev.‘‘,,Konkrétní prostor je vnitřně,,Konkrétní prostor je vnitřně silnější a určitější než malba...‘‘ silnější a určitější než malba...‘‘ Danald JUDD, Specifické objekty (1965)

4 52 D. Judd, Bez názvu

5 53 C. Andre, Ekvivalent VIII

6 Představitelé: Donald JUDD Dan FLAVIN Robert MORIS Tim SCOTT Anthony CARO Tadao ANDO a další


Stáhnout ppt ",,Jednoduchost tvaru se nemusí nutně rovnat jednoduchosti zážitku. Jednoduché tvary vztah neredukují. Dávají jim řád.‘‘ Hlavními rysy tohoto směru je."

Podobné prezentace


Reklamy Google