Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_43.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_43."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_43 Jméno autora:Mgr. Martin Frolík Třída/ročník:3.A/ třetí ročník Datum vytvoření:06 / 2013

2 Vzdělávací oblast:Cizí jazyky Tematická oblast:Obchodní angličtina Předmět:Anglický jazyk Název učebního materiálu:Přítomný čas průběhový Výstižný popis způsobu využití, případně metodické pokyny: Prezentace k zopakování znalostí a procvičení gramatiky. Prezentace podává přehled základních pravidel pro tvoření přítomného času průběhového. Klíčová slova:Přítomný čas průběhový Present continuous Druh učebního materiálu:prezentace

3 PRESENT CONTINUOUS Introduction

4 PRESENT CONTINUOUS děj, který právě probíhá dočasný nebo přechodný děj děj, který proběhne v blízké budoucnosti, plánování v diáři spojení s příslovci now, just, at the moment

5 PRESENT CONTINUOUS Kladné věty podmět + to be + sloveso (-ing) +...

6 PRESENT CONTINUOUS Záporné věty Podmět + to be not + sloveso (-ing)

7 PRESENT CONTINUOUS Otázky To be + podmět + sloveso (-ing) +...

8 PRESENT CONTINUOUS Děj, který právě probíhá We are working in the garden. She is watching TV. I am not writing to him. What are you doing?

9 PRESENT CONTINUOUS Dočasný nebo přechodný děj She is living in London. (only this month) They aren´t staying at the Hilton hotel. We are having a part time job.

10 PRESENT CONTINUOUS Děj, který proběhne v blízké budoucnosti We are leaving tonight. I am going to the cinema this evening. They´re moving next week.

11 PRESENT CONTINUOUS Plánování v diáři I am having a meeting on Tuesday. We are going to the theatre on Sunday. What are you doing on Friday?

12 PRESENT CONTINUOUS Spojení s příslovci času now, just, at the moment He is writing homework now. I am just going to the city. What are you doing at the moment?

13 Simple x Continuous SIMPLE opakovaný děj trvá stále CONTINUOUS probíhající děj trvá pouze přechodnou dobu

14 Simple x Continuous SIMPLE always never sometimes every day CONTINUOUS now just at the moment

15 Simple x Continuous SIMPLE I go to school every day. I live in Karviná. He plays football. I do not read books. What do you do? CONTINUOUS I am going to the supermarket. I am living in Spain. He is playing squash. I am not reading now What are you doing?


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_43."

Podobné prezentace


Reklamy Google