Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CESTA PAPÍRU Recyklace. Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CESTA PAPÍRU Recyklace. Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala."— Transkript prezentace:

1 CESTA PAPÍRU Recyklace

2 Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala nepotřebnou, a tak jsme ji vyhodily do koše jsme ji vyhodily do koše …samozřejmě, že na papír. …samozřejmě, že na papír.

3 Házíme Žoseffu do koše: Né já nechci.!!!!!

4 Cesta autem  Táta svázal balík s papírem (i se Žoseffínou), naložil ho do auta a odvezl do sběru do školy.

5 Ve sběru  Před školou jsme z auta balík i s Žoseffou vzaly a předaly jsme ho panu školníkovi.

6 Ve škole  Za pár dní přijelo ke škole velké auto pro sběr. Kluci pomohli panu školníkovi naložit balíky s papírem do kontejneru, a ten je odvezl do Štětí.

7 Ve Štětí  Toto je třídící linka, kde se plast nebo papír vytřídí. Pracuje na ní 8 žen, které například plasty dělí na tvrdý a měkký plast a také podle barev.

8  Najednou se nám po Žoseffíně začalo stýskat.

9  Zajely jsme proto do Štětí, kde sídlí firma Ropo Recycling, která se specializuje na třídění plastu a papíru. Chtěly jsme vidět, jak se Žoseffa má.

10  Jenže ve Štětí jsme se dozvěděly, že Žoseffa už tam není. Balíky s papírem už byly vytříděné a vezly se do papírny.

11 Nejbližší papírna stojí v těsné blízkosti firmy Ropo Recycling. Někdy se ale papír veze i na vzdálenější místo, dokonce i do ciziny. Plasty se dostanou ještě dál, třeba až do Číny. Zbytkový odpad pak skončí na skládce.

12  Žoseffínu už asi neuvidíme, ale zato jsme se dozvěděly spoustu zajímavých věcí.  Toto je lis, kde Žoseffínu zabalili do balíku a odvezli do papírny. do balíku a odvezli do papírny.

13 Ve Štětí si celá naše třída prohlédla firmu ROPO Recycling ……… bylo to velmi poučné. Dostali jsme žluté vesty a hurá na věc. Naši průvodci: Ing. Lukáš Kynzar a Jan Tlachna byli velmi příjemní a s prací na třídící lince nás seznámili do všech podrobností.

14  Přesvědčily jsme se, že třídění má smysl. Za celou osmou třídu:  Nikola Karlíková  Nikol Majerová  Olga Klupáková

15 Ing.Lukáš Kynzar Jan Tlachna DĚKUJEME


Stáhnout ppt "CESTA PAPÍRU Recyklace. Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala."

Podobné prezentace


Reklamy Google