Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT."— Transkript prezentace:

1 TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT

2 Proč třídit? Zkuste se nad touto otázkou zamyslet dříve, než budete číst dále. Někdo z vás odpověděl: protože mám rád přírodu; nechci, aby přibývaly skládky; jenom správně roztříděný odpad je možné dále zpracovávat - recyklovat; je to móda; slyšel/a jsem, že se to má dělat… Všechny tyto odpovědi jsou správné.

3 Co je to recyklace? Mnoho odpadů, jako je papír, sklo, plasty nebo kovy, lze recyklovat, tedy znovu použít k výrobě nových výrobků. Aby bylo možné odpadky znova zpracovávat je třeba je házet do správných kontejnerů nebo vozit do sběrných dvorů.

4 PAPÍR Na papír jsou určeny modré nádoby. Patří do nich noviny, časopisy, kancelářský papír, reklamní letáky, knihy, sešity, krabice, lepenka, kartony, papírové obaly.

5 SKLO Sklo se hází do zelených nádob. Patří do nich lahve, které nejsou vratné. Do kontejneru nepatří automobilové sklo, porcelán, žárovky, zářivky a keramika.

6 PLAST Plasty házíme do žlutých nádob a patří sem sešlápnuté pet lahve, kelímky, nádoby od tuků, sáčky, fólie, polystyren a nepatří sem znečištěné plasty, trubky a linoleum.

7 KOV Na kovové odpady většinou nejsou speciální kontejnery. Prázdné plechovky a ostatní kovy proto nosíme do sběrných dvorů nebo sběren, kde je odborníci roztřídí podle materiálu a podle toho, zda plechovka obsahovala běžné nebo chemické látky.

8 Na dalších stránkách si vyzkoušíš, zda umíš správně třídit odpad
Prohlédni si odpadek a vyber kontejner, do kterého bys ho hodil/a Klikni na kontejner Pokud odpovíš správně, můžeš si zahrát jednu hru, po skončení hry okno zavři Pokud odpovíš špatně, zkusíš to znova

9 KAM PATŘÍ LAHEV OD VÍNA?

10 A CO S KONZERVOU?

11 KAM BYS VYHODIL/A PYTLÍK OD BONBÓNŮ?

12 KAM PATŘÍ IGELITOVÝ PYTLÍK?

13 CO S ROZBITÝM HRNKEM?

14 KAM HODÍME STAROU KNÍŽKU?

15 POPSANÝ SEŠIT PATŘÍ KAM?

16 TEĎ UŽ URČITĚ VÍŠ, CO S ODPADKY
PŘÍRODA TI DĚKUJE ZA POMOC

17 KONEC

18 SEM TO NEHÁZEJ! STISKNI ŠIPKU


Stáhnout ppt "TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT."

Podobné prezentace


Reklamy Google