Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_675_GOING_TO TÉMA: GOING TO ČÍSLO PROJEKTU:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_675_GOING_TO TÉMA: GOING TO ČÍSLO PROJEKTU:"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_675_GOING_TO TÉMA: GOING TO ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2975

2 Anotace Materiál je určen pro práci žáků ZŠ 2. stupeň (6. třída) v předmětu anglický jazyk. Prezentace je určena k vysvětlení a procvičení gramatiky vazby going to. Přechod snímků je též nastaven ručně při kliknutí myší, aby mohl učitel dostatečně žákům učivo vysvětlit. U snímku č. 9 žáci doplní chybějící výrazy a poté je řešení úkolu postupně odkrýváno při kliknutí myší.

3 Datum vytvoření: 21. 12. 2012 Klíčová slova: pronouns, be, going to, have, a party, play, football.

4 Budoucí čas

5 Tvoříme pomocí tvaru slovesa to be + going to + infinitiv významového slovesa. Hovoříme o svých plánech, co hodláme udělat.

6 Iamgoing tohaveYouaregoing tohaveHeisgoing tohave SINGULAR Wearegoing tohaveTheyaregoing tohave PLURAL

7 I am not going tohaveYou are not going tohaveHe is not going tohave SINGULAR We are not going tohaveThey are not going tohave PLURAL ZÁPOR

8 AmIgoing tohaveAreyougoing tohaveIshegoing tohave SINGULAR Arewegoing tohaveAretheygoing tohave PLURAL OTÁZKA ? ?

9 Vytvořte - zápor, otázku. We are going to have a party. He is going to play football. We aren´t going to have a party. Are we going to have a party? He isn´t going to play football. Is he going to play football?

10 POUŽITÉ ZDROJE Program Microsoft Office 2010


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_675_GOING_TO TÉMA: GOING TO ČÍSLO PROJEKTU:"

Podobné prezentace


Reklamy Google