Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_673_MINULÝ_ČAS_NEPRAVIDELNÝCH_SLOVES.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_673_MINULÝ_ČAS_NEPRAVIDELNÝCH_SLOVES."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_673_MINULÝ_ČAS_NEPRAVIDELNÝCH_SLOVES TÉMA: MINULÝ ČAS NEPRAVIDELNÝCH SLOVES ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2975

2 Anotace Materiál je určen pro práci žáků ZŠ 2. stupeň (6. třída) v předmětu anglický jazyk. Prezentace je určena k vysvětlení a procvičení gramatiky minulého času – nepravidelných sloves. Přechod snímků je též nastaven ručně při kliknutí myší, aby mohl učitel dostatečně žákům učivo vysvětlit. U snímku č. 7 žáci doplní chybějící výrazy a poté je řešení úkolu postupně odkrýváno při kliknutí myší.

3 Datum vytvoření: 19. 12. 2012 Klíčová slova: pronouns, be, have, write, go, take, become, see, give, break, a school, today, yesterday, a headache, to, London.

4 Minulý čas – nepravidelných sloves

5 Mnoho sloves je nepravidelných. Pro ně neplatí žádné pravidlo a musíte se naučit jednotlivé tvary těchto sloves.

6 To be Was, were To have Had To write Wrote To go Went To take Took To become Became To see Saw To give Gave To break Broke

7 Vytvořte minulý čas. We go to school today. He breaks his leg. I have a headache. We went to school yesterday. He broke his leg. I had a headache.

8 POUŽITÉ ZDROJE Program Microsoft Office 2010


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_673_MINULÝ_ČAS_NEPRAVIDELNÝCH_SLOVES."

Podobné prezentace


Reklamy Google