Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_667_PŘÍTOMNÝ_ČAS_PRŮBĚHOVÝ_KLAD TÉMA:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_667_PŘÍTOMNÝ_ČAS_PRŮBĚHOVÝ_KLAD TÉMA:"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_667_PŘÍTOMNÝ_ČAS_PRŮBĚHOVÝ_KLAD TÉMA: PŘÍTOMNÝ ČAS PRŮBĚHOVÝ - KLAD ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2975

2 Anotace Materiál je určen pro práci žáků ZŠ 1. stupeň (5. třída) v předmětu anglický jazyk. Prezentace je určena k vysvětlení a procvičení gramatiky přítomného průběhového času v kladu, dále jsou zde zmíněny pravopisné změny. Přechod snímků je též nastaven ručně při kliknutí myší, aby mohl učitel dostatečně žákům učivo vysvětlit. U snímku č. 8 žáci přeloží všechny věty a poté je řešení úkolu postupně odkrýváno při kliknutí myší.

3 Datum vytvoření: 31. 1. 2012 Klíčová slova: now, at the moment, subject, pronouns, to be, to read, to make, to sit, to lie, to write, a book, a letter, in the living room

4 Přítomný čas průběhový se používá pro právě probíhající činnosti. NOW AT THE MOMENT

5 subject (podmět) verb to be (sloveso být v př. tvaru) verb + ing (sloveso+ing) I You He She It We You They am are is are reading j.č. mn.č.

6 Vytvoříme stažený tvar u slovesa být (př. I am= I´m) I am reading You are reading We are reading It is reading She is reading He is reading They are reading I´m reading He´s reading She´s reading It´s reading We´re reading You´re reading They´re reading You´re reading

7 u slov, která končí na – e, dojde k vynechání tohoto písmene (př. make-making) končí-li slovo na trojici písmen souhláska + samohláska + souhláska, a poslední slabika je přízvučná, koncová souhláska se zdvojuje po přidání koncovek (př. sit-sitting) změna IE na Y (př. lie- lying) ostatní slovesa beze změn

8 Translate. Čteme si knížku právě teď. Jana píše dopis teď. Maminka a tatínek sedí v obývacím pokoji teď. We are reading a book now. Jane is writing a letter now. Mum and dad are sitting in the living room now.

9 POUŽITÉ ZDROJE Program Microsoft Office 2010


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_667_PŘÍTOMNÝ_ČAS_PRŮBĚHOVÝ_KLAD TÉMA:"

Podobné prezentace


Reklamy Google