Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hiphopová kultura vznikla na po č átku 70. let 20. století v USA v č ernošských ghetech jako spojení jamajských a amerických vliv ů.První zmínky o hiphopové.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hiphopová kultura vznikla na po č átku 70. let 20. století v USA v č ernošských ghetech jako spojení jamajských a amerických vliv ů.První zmínky o hiphopové."— Transkript prezentace:

1

2

3 Hiphopová kultura vznikla na po č átku 70. let 20. století v USA v č ernošských ghetech jako spojení jamajských a amerických vliv ů.První zmínky o hiphopové kultu ř e pochází z Bronxu,v New Yorku a v Los Angeles,zde se rozvíjel sm ě r, který oslovil mnoho mladých lidí, zejména afroameri č an ů - breakbeat. Tento sm ě r se rozší ř il mezi mnoha pouli č ními gangy, které mezi sebou vedly bitvy o svá postavení. Č asem p ř ešel jejich boj na parket - kdo ovládne parket, zvít ě zí. Představitelé Mezi nejznám ě jší p ř edstavitele pat ř í Soop Dogg,50 Cent,Eminem,Nelly,Vanilla Ice,skupina N.W.A z č eských a slovenských pak H16,Miky Mora,Driva Menšina,Mc Marpo,Indy & Wich,Gipsy.cz,Orion.

4 Gangsta rap Jeho sou č ástí bývají tvrdé a násilné texty, které jsou č asto mí ř ené proti policii. Tv ů rci jsou nebo byli č asto v rozporu se zákon Pop rap Je další prvek v hip hopu.Beaty a rýmy p ř i silné melodii.Je mén ě agresivní. Freestyle rap Rap, který je v moment ě hotový, ž ádný text p ř edtím se neskládá. „Raper“ popisuje svoji situaci a r ů zné okolnosti, které se d ě jí okolo n ě j.Obvykle se p ř edvádí na Freestyle Battles a na podobných sout ěž í. G-Funk Syntetický zvuk, pomalé hypnotické melodie, hluboké basy a v pozadí ž enský zp ě v

5 Break dance je akrobatický Hiphopový tanec.N ě které prvky mají p ů vod v bojových um ě ních.Vznikl v roce 1969 v Americe.K hiphopové kultu ř e se za ř adil teprve po č átkem osmdesátých let.Poslední dobou se za č ínají vyu ž ívat prvky z brazilské bojové techniky zvané Capoeira a n ě které velmi efektní akrobatické skoky.Proto dnes u ž nezbývá nic jiného ne ž kroutit hlavou nad tím, co tane č níci Break Dance na tane č ních parketech p ř evád ě jí.

6 Nemusí v ž dy p ř edstavovat jen ulice posprejované nesrozumitelnými texty.


Stáhnout ppt "Hiphopová kultura vznikla na po č átku 70. let 20. století v USA v č ernošských ghetech jako spojení jamajských a amerických vliv ů.První zmínky o hiphopové."

Podobné prezentace


Reklamy Google