Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Street Dance.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Street Dance."— Transkript prezentace:

1 Street Dance

2 Úvaha pojem Street Dance zahrnuje všechny „pouliční“ tance: Hip-hop
Just Dance X-Dance RnB Break Dance Atd….

3 Styl Tyto tance mají společný životní styl i oblékaní: Kšiltovky
volné kalhoty graffiti, masivní zlaté řetězy apod.

4 Pro Street dance jsou typické tzv
Pro Street dance jsou typické tzv. Battles (jamming), kdy jednotlivci, dvojice nebo skupinka lidí tančí kolem sebe. Pozoruje je přitom hlouček lidí, kteří je následně posuzují a určí vítěze. Battles se většinou odehrávají ve volném prostranství.

5 Hip-Hop

6 RnB Rhythm and Blues populární hudba, vytvořena afroameričany. Původně se termín užíval na styl hudby ze 40. letech 20.století kombinující prvky jazzu, gospelu a blues. Nejčastějšími nástroji původního RnB byly basová kytara , saxofon, bicí a klávesy…. A je to také druh tance

7 Break Dance také známý jako breaking nebo b-boying, je bezkontaktní, akrobatický druh tance street dance. Tanečník se nazývá b-boy, tanečnice b-girl. Brakedence je jedna ze čtyř základních částí kultury hip hopu (další jsou rap, DJing a graffiti). Vyvinul se mezi afro-americkou mládeží v Jižním Bronxu v New Yorku a v Los Angeles na začátku 70. let. Breakdance je populární hlavně u mládeže.

8 Pictures of Dance

9 Street dance dnes lidé tančí hlavě pro radost nebo pro vypracování postavy a nebo protože se jim líbí typická hudba, která tento tanec provází. Všechny tyto tance mají společné to, že se tančí uvolněně a často se tančí podle textu hudby, na kterou se zrovna tancuje. Všechny streetové tance jsou plné svobody a uvolněnosti, protože právě kvůli svobodě začali vznikat.


Stáhnout ppt "Street Dance."

Podobné prezentace


Reklamy Google