Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vojtěch Grebeníček. 1. O jakého panovníka se jedná? Byl to Přemyslovský kníže. Za manželku měl Ludmilu. Jeho sídlo bylo na Pražském hradě a po něm se.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vojtěch Grebeníček. 1. O jakého panovníka se jedná? Byl to Přemyslovský kníže. Za manželku měl Ludmilu. Jeho sídlo bylo na Pražském hradě a po něm se."— Transkript prezentace:

1 Vojtěch Grebeníček

2 1. O jakého panovníka se jedná? Byl to Přemyslovský kníže. Za manželku měl Ludmilu. Jeho sídlo bylo na Pražském hradě a po něm se stal knížetem Spytihněv.

3 2. Máme k dispozici tento pozemek: První část pozemku o rozloze 24 m 2 bude využita pro výsadbu jahod, další část o rozloze 16 m 2 využijeme pro pěstování mrkve, zbytek pozemku bude sloužit jako pastva pro ovce. Kolik ovcí si můžeme pořídit, když k chovu jedné ovce potřebujeme 10 m 2 trávy? 13 m 2 5 m 2

4 3. Hádanky: Stromy opadávají na podzim, ale kdo opadává každý den? Kdo skáče střemhlav ze skály, ale bouli si nikdy neudělá?

5 4. Kolik je na obrázku trojúhelníků?

6 5. O jaké druhy ryb se jedná?

7 6. Kolik let maximálně může být ve funkci prezident ČR? Jak se jmenuje současný prezident ČR?

8 7. Jak se jmenuje nejvyšší hora světa (pokud víte, uveďte anglický i tibetský název). V jakém leží pohoří? Je tato hora vyšší než 8,5 km?


Stáhnout ppt "Vojtěch Grebeníček. 1. O jakého panovníka se jedná? Byl to Přemyslovský kníže. Za manželku měl Ludmilu. Jeho sídlo bylo na Pražském hradě a po něm se."

Podobné prezentace


Reklamy Google