Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jeho rodiště jsou Malé Svatoňovice, poté se přestěhoval do Úpice. Jeho křtiny proběhly 13. ledna roku 1890. Studium probíhalo v Hradci Králové na gymnáziu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jeho rodiště jsou Malé Svatoňovice, poté se přestěhoval do Úpice. Jeho křtiny proběhly 13. ledna roku 1890. Studium probíhalo v Hradci Králové na gymnáziu."— Transkript prezentace:

1

2 Jeho rodiště jsou Malé Svatoňovice, poté se přestěhoval do Úpice. Jeho křtiny proběhly 13. ledna roku 1890. Studium probíhalo v Hradci Králové na gymnáziu. Čapek organizoval protirakouský spolek a následně byl odhalen a nemohl dostudovat, a proto šel do Brna Poté studoval na fakultě filosofie UK v Praze do roku 1915. Následovně se vrhnul na studium filosofie v Berlíně a Paříži. Když byla 1.světová válka, tak nemusel bojovat, protože byl nemocen. Když dokončil studium, stal se vychovatelem v šlechtické rodině

3 A DÍLA Karel Čapek byl nominován na Nobelovu cenu! V roce 1995 byl oceněn Řádem T. G. Masaryka. Byl amatérský fotograf a když psal knihu Dáše ň ku, tak pejska nafotil. Dášenk a, R.U.R, V álka s Mloky, Anglické listy, a mnoho dalších.

4


Stáhnout ppt "Jeho rodiště jsou Malé Svatoňovice, poté se přestěhoval do Úpice. Jeho křtiny proběhly 13. ledna roku 1890. Studium probíhalo v Hradci Králové na gymnáziu."

Podobné prezentace


Reklamy Google