Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tomáš Vambera. Přístroje  Mobilní telefony  Přenosné počítače (Pda)  GPS Přístroje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tomáš Vambera. Přístroje  Mobilní telefony  Přenosné počítače (Pda)  GPS Přístroje."— Transkript prezentace:

1 Tomáš Vambera

2 Přístroje  Mobilní telefony  Přenosné počítače (Pda)  GPS Přístroje

3 Mapové podklady  Tele atlas Používají výrobci těchto navigací: TomTom, Mio a Geosat.  Navteq Používá zase výrobce Garmin.

4 Kvalita mapy  Kvalita mapy  Dříve platilo, že mapy Navtequ i Tele Atlasu měly perfektně pokrytou západní Evropu, ale s Českou republikou to tak veselé nebylo: Navteq pokrýval především západní část naší republiky po Prahu, ale východ byl pokryt slabě - jen dálnice a důležité silnice a Brno. Mapy Tele Atlasu pokrývaly všechny silnice, pouze někde chyběly upřesňující informace typu názvy ulic a čísla domů. Mapy Tele Atlasu mají stále mírný náskok, ale obě firmy na vývoji rychle pracují. Výrobci map také často používají mapy dalších dodavatelů, které pokrývají další území.

5 Software  IGO Nejnovější verze IGO8  TomTom Nejnovější verze TomTom7  Atlas Czech 7  City Navigator

6 Postup vyhledávání trasy  Problém při vyhledávání dostupnost silniční sítě kritéria nejvýhodnější trasy  Metody hledání cesty deterministické stochastické

7 Dijkstrův algoritmus Dijkstrův algoritmus je algoritmus sloužící k nalezení nejkratší cesty v grafu. Je konečný (pro jakýkoliv konečný vstup algoritmus skončí), protože v každém průchodu cyklu se do množiny navštívených uzlů přidá právě jeden uzel, průchodů cyklem je tedy nejvýše tolik, kolik má graf vrcholů. Funguje nad hranově kladně ohodnoceným grafem (neohodnocený graf lze však na ohodnocený snadno převést). Pro grafy s hranami se záporným ohodnocením se obvykle používá pomalejší Bellman-Fordův algoritmus.algoritmusgrafucykluBellman-Fordův algoritmus


Stáhnout ppt "Tomáš Vambera. Přístroje  Mobilní telefony  Přenosné počítače (Pda)  GPS Přístroje."

Podobné prezentace


Reklamy Google