Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005."— Transkript prezentace:

1 STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005

2 Historie Štramberských koupelí.  V třicátých letech minulého století byly v prostoru léčivých pramenů na jižním okraji města vybudovány sluneční lázně se studenými a teplými koupelemi.

3 Zadání firmy REDITUS o.p.s.  Společnost REDITUS má zájem na využívání komplexu budov bývalé oční školy ve Štramberku.  Záměrem společnosti je vybudování Domova důchodců s osobní asistencí.  Základním předpokladem je zřízení cca 35 garsoniér a 10 apartmanů.  Zařízení zajistí kvalitní servis a obsluhu po celou dobu pobytu.

4 Zadání pro stavební konstrukce  Změna užívání areálu znamená vytvořit v celém areálu bezbariérové prostředí pro ubytované.  Dobré pracovní podmínky pro personál  Ekonomicky únosný provoz zařízení, při zachování hygienických a bezpečnostních zásad hromadného ubytování.  Stavební objekty musí odpovídat současným požadavkům norem a energetickým předpisům.

5 Situace širších vztahů 01 02,03,04

6 Uživatelé areálu  Uživatelé –1966 OUNZ N.Jičín oční oddělení –1992 soukromá ordinace

7 Objekty umístěné uvnitř areálu  01 Internát  02 Jídelna, kuchyň, učebny  03 Ordinace a byt domovníka  04 Kotelna a herna  05 Spojovací chodba  06 Garáže  07 Vodárna  08 Bazén  09 Oplocení  10 Komunikace  11 Parkové úpravy  12 Kanalizace s čistírnami

8 SO 04 – Bazén – koupele místo kotelny

9 Stávající objekt kotelny

10 SO 04- kotelna  Objekt sloužil pro kotelnu a po nádstavbě v patře byly umístěny prostory pro herny.  Podle dokumentace z roku 1974 byla při rekonstrukci vyměněna stropní a střešní konstrukce dispozice je vázána na sousední objekt

11 Základní údaje o objektu 04

12 SO 04- Kotelna stávající stav  Budova není užívána cca tři roky. Omezení údržby na minimum nemělo dobrý vliv na celkový stav objektu.  Konstrukce budovy je zachovalá s drobnými statickými poruchami.  Okenní otvory jsou osazeny zdvojenými okny.Kvalita je odvislá od rozměru a zastaralé konstrukce.  Dveře jsou převážně dřevěné do ocelových zárubní. Životnost dveřních křídel brzy skončí.  Vstupní vrata do uhelny jsou plechová a nutně budou vyměněny podle úpravy interiéru.

13 SO 04- Kotelna Technické zařízení budovy  Stávající technické zařízení donedávna sloužilo svému účelu  Stávající ústřední vytápění z uvedené kotelny je převedeno na plyn. Rozvody do sousedních objektů jsou zastaralé a přechodem na plyn jednotlivých budov budou stávající energokanály zrušeny.

14 SO 04- internát -Povrchové úpravy  Vnitřní i venkovní omítky je nutno upravit podle nového účelu Podlahy M ístnosti v patře jsou pokryty PVC v dobrém stavu. Podlaha v bazénu bude upravena podle nového využití.

15 SO 04- internát Posouzení použitelnosti objektu  Po stránce dispozice je nutno řešit: –Pohyb imobilních osob – zřízení výtahu –Energetická kvalita konstrukce objektu neodpovídá současným normám. Je nutno vyměnit okna a zajistit větrání vnitřních prostor. –UT ze zastaralé plynové kotelny bude vhodné nahradit novým topným zdrojem.


Stáhnout ppt "STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005."

Podobné prezentace


Reklamy Google