Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Design kvantitativního výzkumu 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2011 poslední aktualizace 3.10.2011 Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz UK FHS.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Design kvantitativního výzkumu 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2011 poslední aktualizace 3.10.2011 Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz UK FHS."— Transkript prezentace:

1 Design kvantitativního výzkumu 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2011 poslední aktualizace 3.10.2011 Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz UK FHS Historická sociologie (LS 2010)

2 www.metodykv.wz.cz

3 Proměnné a proměnné a proměnné…, někteří studenti: –nevidí princip vztahu mezi proměnnými –Neumí operacionalizovat (a mnohdy se jim ani nechce) –Nevidí limity měření pomocí znaků (něčeho zástupného) –Znak nerovná se automaticky otázka v dotazníku Návrhy a myšlení jsou teoreticky nezakotvené

4 Novinky od ZS 2011 Průběžné procvičování a úkoly – vzájemná oponentní kontrola Závěrečný test Sběr dat v rámci seminárky + převod na datovou matici Dodržování včasného termínu odevzdání seminárních prací

5 Komunikace emailem v předmětu bude: “HiSo-ZKSV: klíčové slovo“ např. Subj: HiSo-ZKSV: Novák - projekt soubory pojmenovat svým jménem a klíčovým slovem: např. ZKSV_Novak_projekt.doc ZKSV_Novak_polit_konflikt.doc

6 Upřesnění povinností k zakončení kurzu Závěrečný test (poslední hodinu nebo na zkoušce/rozpravě nad seminárkou): - znalost Disman 1993. bez kapitol: 8, 9, (10 – kvalitativní výzkum - pouze přečíst) + Šafrovy přednášky (prezentace na webu) Seminární práce: -„Projekt projektu“ – max ½ str. s vymezením cíle atd. viz web -Samotná seminární práce: týden před rozpravou 1. projekt výzkumu 2. dotazník jako nástroj sběru dat 3. provedení sběru dat – rozhovor s dotazníkem (min. 10 respondentů)


Stáhnout ppt "Design kvantitativního výzkumu 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2011 poslední aktualizace 3.10.2011 Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz UK FHS."

Podobné prezentace


Reklamy Google