Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jan Potměšil Vypracovala : Dominika Mikésková Třída: 9.B.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jan Potměšil Vypracovala : Dominika Mikésková Třída: 9.B."— Transkript prezentace:

1 Jan Potměšil Vypracovala : Dominika Mikésková Třída: 9.B

2 Život Narodil se 31.3.1966 v Praze. Vystudoval FAMU. Aktivně spolupracoval s porevolučním hnutím (například s Václavem Havlem). Úspěšný, nadějný filmový a divadelní herec. Ztvárnil několik dětských filmových rolí (pohádka O princezně Jasněnce a létajícím ševci). Člen divadelního spolku Kašpar, který hraje v Divadle v Celetné.

3 Zlom Spolu s ostatními herci se účastnil listopadové revoluce v roce 1989. V prosinci téhož roku měl vážnou autonehodu. Když se probral z dlouhého bezvědomí, zjistil, že jeho zranění bude mít doživotní následky. Zranění, která utrpěl byla natolik vážná, že verdikt doktorů zněla jasně - bude se pohybovat pomocí invalidního vozíku.

4 Návrat do života I když měl po autonehodě, dokázal se s tím vypořádat a do herectví se ponořil ještě víc. V této době ztvárňuje filmové (Bony a klid II., Eden) a divadelní (Richard III.).

5 Dobré časy 24.8.2004 se Jan Potměšil oženil s Radkou Prchalovou. V roce 2007 se Janu Potměšilovi narodil syn Jan. Jan Potměšil s Kateřinou Brožovou pokřtil novou vozíčkářskou plošinu v Divadle Palace – tímto se divadlo stalo bezbariérové.

6 Filmy Bolero Bony a Klid (I.,II.) O princezně Jasněnce a létajícím ševci Proč? Třetí patro O zvířatech a lidech Eden

7 Důvod výběru Z mého pohledu je Jan Potměšil obdivuhodný člověk, který se dokázal vypořádat s nepřízní osudu (nehodou a její mi následky). Jan Potměšil se necítí „odkázán“ na invalidní vozík. Necítí se handicapovaný. Příklad jeho pozitivního přístupu- Jako host v pořadu 13.komnata na otázku: Kladl jste si někdy po autonehodě otázku „Proč já?“ Odpověděl: „Proč ne já?“

8 Děkuji za čas a pozornost.


Stáhnout ppt "Jan Potměšil Vypracovala : Dominika Mikésková Třída: 9.B."

Podobné prezentace


Reklamy Google