Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pavel Kříž  Narodil se 18.04.1961 v Brně  Emigroval do Velké Británie a později do Kanady kde roku 1988 vystudoval univerzitu ve Vancouveru  Počátkem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pavel Kříž  Narodil se 18.04.1961 v Brně  Emigroval do Velké Británie a později do Kanady kde roku 1988 vystudoval univerzitu ve Vancouveru  Počátkem."— Transkript prezentace:

1

2 Pavel Kříž  Narodil se 18.04.1961 v Brně  Emigroval do Velké Británie a později do Kanady kde roku 1988 vystudoval univerzitu ve Vancouveru  Počátkem 90. let 20. století se vrátil zpět do Česka

3  Brněnský rodák Pavel Kříž byl již od útlého věku přitahován herectvím. Byl členem dětského sboru Divadla na provázku.  Aby mohl získat lékařské vzdělání, rozhodl se v posledním ročníku základní školy pro studia na gymnáziu, na které ovšem nebyl z politických důvodů přijat. Vystudoval tedy fotografii a herectví se věnoval v nejrůznějších amatérských divadelních souborech.

4 Básníci  Razantní změna v jeho životě nastala v roce 1981, kdy si tohoto mladíka „s velkýma modrýma smutnýma očima“ všimnul režisér Dušan Klein a obsadil ho do role studenta gymnázia Štěpána Šafránka ve svém úspěšném filmu JAK SVĚT PŘICHÁZÍ O BÁSNÍKY

5  V roce 1983 se tak mimo jiné objevil v titulní roli kováře Mikeše v úspěšné pohádce O STATEČNÉM KOVÁŘI a v nepříliš známém, kritikou ovšem ceněném, filmu LEVÉ KŘÍDLO  V roce 1984 opět vsadil na osvědčenou spolupráci s režisérem Kleinem a úspěšně vrátil na filmová plátna – nyní již medika – Šafránka v dalším díle básnické ságy, tentokrát s názvem JAK BÁSNÍCI PŘCHÁZEJÍ O ILUZE. V této roli se objevil i ve svém posledním filmu před emigrací do Kanady v roce 1987 – JAK BÁSNÍKŮM CHUTNÁ ŽIVOT.

6 Shrnutí  Narodil se roku 1961 v Brně  Emigroval do Velké Británie a později do Kanady, kde vystudoval  Poté se vrátil do Česka

7 Zpracoval: Radek Šimek 7.A


Stáhnout ppt "Pavel Kříž  Narodil se 18.04.1961 v Brně  Emigroval do Velké Británie a později do Kanady kde roku 1988 vystudoval univerzitu ve Vancouveru  Počátkem."

Podobné prezentace


Reklamy Google