Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."— Transkript prezentace:

1 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0713 Název projektu:Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník:Informační a komunikační technologie, 1. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Prezentační program - PowerPoint Sada číslo: ICT-21C Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 06 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-21C-06 Téma vzdělávacího materiálu:Pozadí snímků a Snímek obrazovky Druh učebního materiálu:Prezentace Autor:Ing. Radka Pindurová Anotace: Prezentace žáky naučí vytvořit vlastní pozadí a vložit do prezentace tzv. snímek obrazovky. Každý žák má k dispozici osobní počítač a uvedená prezentace se prezentuje pomocí projektoru. Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro žáky prvních ročníků veškerých učebních oborů Datum vytvoření:12. 2. 2013 Ověření ve výuce:19. 2. 2013

2 Použití vlastního pozadí u prezentace Možnosti vlastního pozadí jsou následující: a)souvislá výplň, b)přechodová výplň, c)obrázek nebo texturová výplň, d)vzorková výplň Postup je následující, že klikneme pravým tlačítkem myši do libovolného snímku a zvolíme Formát pozadí.

3

4 Souvislá výplňPřechodová výplň Obrázek nebo texturová výplň Vzorková výplň

5 Vložení snímku obrazovky Pokud budeme chtít do prezentace vložit snímek obrazovky tzv. screen, můžeme použít tyto způsoby: 1) Pomocí klávesy PrintSreen (zbytečně složité). 2) Pomocí nástroje Snímek obrazovky Klikneme do Pásu karet na kartu „Vložení“ a zvolíme snímek obrazovky.

6 PowerPoint automaticky detekuje otevřené okna a umožňuje nám hned vložit do prezentace jejich snímek (screen). Pomocí této volby stačí vybrat co chceme vyříznout a vložit do prezentace.

7 Úkol Vytvořte přesně prezentaci podle následující předlohy: – na prvním snímku bude snímek webové stránky s popisky, – na druhém snímku bude rozdělení mobilů podle operačního systému. Snímek obrazovky udělejte z této webové stránky: http://pindur14.sweb.cz/mobily/index.html http://pindur14.sweb.cz/mobily/index.html

8 Čítač přístupu pomocí služby Toplist Hlavička stránky Zadání 1. snímek

9 Zadání 2. snímek

10 Použité zdroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Radka Pindurová. Autorem webové stránky je Adam Pindur, který dal souhlas použít výše uvedený materiál.


Stáhnout ppt "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google