Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1989 Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1989 Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název."— Transkript prezentace:

1 Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1989 Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada VY_32_INOVACE_21_01_9 Název materiálu Slovesné časy Jméno vyučujícího Mgr. Marie Kufnerová Třída 6. Předmět Čj Datum vytvoření 24.1.2013

2 Metodika: Cvičení je zaměřeno na správné určení slovesných časů Následuje řešení

3 Slovesné časy Minulý Přítomný Budoucí

4 Najdi slovesa a urči u nich čas: Knihy ležely na nejvyšší polici. Můj pes se jmenuje Barry. Čtu si knihu. Bratr nám o víkendu vymaluje pokoj. Na louce se pásly srnky. Píšeš dopis babičce? Napíší vám co nejdříve. Na nebi svítí sluníčko. Mohu se na něco zeptat? Prázdniny jsme strávili na horách. Petr se bude učit. Přinesu ti šálek čaje. Spadl jsem do louže. Slyšíme tě dobře. Koupili si nové auto. Jdu do kina. Včera jsem vám mával na rozloučenou. Kam jdeš?

5 Řešení: Knihy ležely na nejvyšší polici. Můj pes se jmenuje Barry. Čtu si knihu. Bratr nám o víkendu vymaluje pokoj. Na louce se pásly srnky. Píšeš dopis babičce? Napíší vám co nejdříve. Na nebi svítí sluníčko. Mohu se na něco zeptat? Prázdniny jsme strávili na horách. Petr se bude učit. Přinesu ti šálek čaje. Spadl jsem do louže. Slyšíme tě dobře. Koupili si nové auto. Jdu do kina. Včera jsem vám mával na rozloučenou. Kam jdeš?

6 Čas: MINULÝPŘÍTOMNÝBUDOUCÍ leželyjmenuje sevymaluje se páslyčtu sinapíší strávili jsmepíšešbude se učit spadl jsemsvítípřinesu koupili simohu se mával jsemslyšíme jdu jdeš

7 Zdroje: Vlastní tvorba autora


Stáhnout ppt "Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1989 Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název."

Podobné prezentace


Reklamy Google