Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mezinárodní organizace Vznikají za účelem spolupráce mezi větším počtem států, neboť se ukázalo výhodné, když státy společně prosazují svoje zájmy. Existuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mezinárodní organizace Vznikají za účelem spolupráce mezi větším počtem států, neboť se ukázalo výhodné, když státy společně prosazují svoje zájmy. Existuje."— Transkript prezentace:

1 Mezinárodní organizace Vznikají za účelem spolupráce mezi větším počtem států, neboť se ukázalo výhodné, když státy společně prosazují svoje zájmy. Existuje obrovská škála spolupráce a na mnoha úrovních: 1. Vládní a nevládní MO – (OSN a Human rights watch) 2. Specializované a obecné – (zaměřují se pouze na jednotlivé oblasti vzdělání, bezpečnost atd. - obecné pracují na všech úrovních : NATO a OSN

2 ...pokračování 3. MO se členstvím omezeným a otevřeným – členství v organiizaci je podmíněno buď zeměpisnou lokací nebo jiným kritériem (LAS - OSN)

3 Známkovaný domácí úkol Tento DU je předpoklad klasifikace ! Každý z vás dostane jednu mezinárodní organizaci. Úkoly: 1. Anglický a český název; 2. Příklad 5 členů; 3. Symbol popř. Vlajka; 4. Zařazení do tří kategorií, o kterých jsme se bavili v hodině; 5. Je členem organizace ČR? Do příští hodiny 27.4. Žádné ctrlC a ctrlV tzn. Všechno je vámi zpracováno v jednotném formátu Odevzdat na A4


Stáhnout ppt "Mezinárodní organizace Vznikají za účelem spolupráce mezi větším počtem států, neboť se ukázalo výhodné, když státy společně prosazují svoje zájmy. Existuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google