Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pan učitel přinesl na hodinu fyziky osobní digitální váhu. Jistě máte doma podobnou váhu na které se vážíte a sledujete zda-li jste po vánočních svátcích.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pan učitel přinesl na hodinu fyziky osobní digitální váhu. Jistě máte doma podobnou váhu na které se vážíte a sledujete zda-li jste po vánočních svátcích."— Transkript prezentace:

1 Pan učitel přinesl na hodinu fyziky osobní digitální váhu. Jistě máte doma podobnou váhu na které se vážíte a sledujete zda-li jste po vánočních svátcích nepřibrali nějaké to kilo navíc. Pan učitel nabídl žákům, že se zváží a vypočítají si celkovou hmotnost třídy. Žáci se postupně přicházeli vážit a pan učitel pečlivě zapisoval na tabuli jejich hmotnosti. Josef vážil 45 kg Honza vážil 46,5 kg Zuzana vážila 36,5 kg Veronika 42,8 kg Zdeněk 52,1 kg Radek 39,6 kg Vlasta 50,2 kg Kristýna 42,8 kg Dominika 51,3 kg Tereza 48,3 kg Vašek 46,9 kg Petr 49,8 kg Jana 45,2 kg Robert 53 kg Dan 48,6 kg František 45,5 kg Po zvážení posledního žáka dal pan učitel za úkol vypočítat celkovou hmotnost žáků. První se přihlásil Vašek a nahlásil, že hmotnost žáků třídy je 740,7 kg Kristýna mu oponovala, že nemá pravdu hmotnost třídy je 743,7 kg Pan učitel vyvolal našeho Petra. Petr vypočítal, že hmotnost třídy je 742,7 kg Jaký vám vyšel výsledek?

2 Kdo z nich měl pravdu? O správném výsledku se přesvědčíte kliknutím na šipku. Vašek ? Kristýna ? Petr ? Pan učitel položil žákům otázku: dosáhla třída hmotnosti 1 tuny ? Kdo si myslí, že ANO klikne na tuto šipku Vysvětlení: Třída nemohla dosáhnout hmotnosti 1 tuny, protože 1 tuna = 1 000 kg Protože hmotnost je pouze 743,7 kg, tak je to 0,7437 t Neměl pravduMá pravduNemá pravdu Nemáš pravdu Kdo si myslí, že NE klikne na tuto šipkuMáš pravdu

3 Protože si pan učitel nebyl jistý zda žáci pochopili převod mezi jednotkami kg a t a obráceně, zadal jim tento příklad : Před mostem přes řeku je tato dopravní značka: Víte co značí ? 3t Mohou vyjet na most tyto dopravní prostředky ? Hmotnost 1 200 kg Hmotnost 1 560 kg Hmotnost 29 800 kg


Stáhnout ppt "Pan učitel přinesl na hodinu fyziky osobní digitální váhu. Jistě máte doma podobnou váhu na které se vážíte a sledujete zda-li jste po vánočních svátcích."

Podobné prezentace


Reklamy Google