Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vývoj koně Vliv arabského, berberského a andaluského koně.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vývoj koně Vliv arabského, berberského a andaluského koně."— Transkript prezentace:

1 Vývoj koně Vliv arabského, berberského a andaluského koně

2 Berberský kůň V 7. století pronikli berberští chovatelé koní ze severní Afriky do Španělska a poté i nadále směrem ke Gálii. Maorské zabírání Evropy bylo sice v 8. století zastaveno, ale od těch dob již východní krev nastálo ovlivnila Evropu a stala se základem pro mnohá dnešní plemena.

3 Andaluský kůň Andaluský kůň byl hlavním evropským koněm po více než dvě století a dávali mu přednost králové i vojevůdci. Jeho vliv byl pronikavý a znatelný. Na začátku 16. století byli andaluští koně dovezeni do Ameriky a stali se základem plemen, která známe i dnes.

4 Arabský kůň Islámský Jihad ze 7. století odráží stejně tak koňské jako lidské dějiny a potvrzuje šíření arabského koně na Iberský poloostrov a případně do Evropy. V tomto období muslimská říše sahala od Číny po Evropu a stepní koně šířící se z Malé Asie byli ovlivňováni arabskou krví a dalšími typy plnokrevníků, například achaltekincem.

5 Evropská plemena a andaluský kůň Jen málokterá evropská plemena nejsou poznamenána andaluským koněm, jehož vliv se projevuje od lipických koní při španělské škole až po základy takových plemen, jako jsou fríský kůň a velšský kob. Ačkoliv andaluský kůň nevykazuje velkou rychlost, kombinuje v sobě sílu s výjimečnou odvahou a ohnivou povahou.


Stáhnout ppt "Vývoj koně Vliv arabského, berberského a andaluského koně."

Podobné prezentace


Reklamy Google