Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZAPÉKÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZAPÉKÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a."— Transkript prezentace:

1 ZAPÉKÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879. září 2012VY_32_INOVACE_TECH_130108

2 ZAPÉKÁNÍ – GRATINOVÁNÍ  Je rychlá, až prudká tepelná úprava.  Zapékáme pokrmy, které jsou již tepelně upravené.  Zapékáme v nízkých nádobách vymaštěných tukem.  Doplňujeme strouhankou, vejci, strouhaným sýrem.  Zaléváme sýrovou omáčkou nebo pokapeme máslem.  Sladké moučníky přelijeme žloutkovým krémem, bílkovým nebo ořechovým sněhem.

3 K zapékání používáme salamandr, gril, troubu, mikrovlnnou troubu, konvektomat.  Maso  Vnitřnosti  Ryby  Těstoviny  Brambory  Zeleninu  Houby  Ovoce  Moučníky Zapékáme

4 Vařené bramboryPřidáme uzeninu Vařené vejcePokrm zalijeme vejcem, sypeme sýrem a zapečeme Francouzské brambory

5

6 Uvařené přílohové těstovinyVejce s mlékem, sůl, pepř Přidáme nakrájenou uzeninuPekáč vymažeme a vysypeme strouhankou Šunkové flíčky zapékané

7 Těstoviny smícháme s vejci a uzeninou Posypeme sýremDáme do trouby zapéct Šunkové flíčky zapékané

8

9 Uvařené bramboryOrestované filéVložíme fazolové lusky Zalijeme vejcem a mlékemPřidáme sýrZapečeme Rybí filé lázeňské

10 Gratinku vymažeme tukem, vyložíme vařenými bramborami, přidáme uvařenou brokolici, zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou, zasypeme sýrem a zapečeme. Zapékaná brokolice

11 Žampiony očistímeŽampiony naplníme směsí Posypeme sýrem a zapečeme Zapékané žampiony plněné

12 Připravíme si palačinky, namažeme tvarohovou náplní s rozinkami, svineme, překrojíme na poloviny a poskládáme do vymazaného pekáče přes sebe. Zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a zapečeme. Při expedici sypeme moučkovým cukrem. Zapékané palačinky s tvarohem

13 Rýži uvaříme v mléce, necháme vychladnout, promícháme se žloutky, vmícháme zlehka sníh z bílků. Vrstvíme do zapékací mísy a prokládáme ovocem (jablka, švestky, meruňky, …), posypeme cukrem se skořicí. Poslední vrstvu tvoří rýže, kterou pokapeme máslem. Dáme zapéct. Rýžový nákyp s jablky

14 MATEJKA, Mikuláš a IBALAGOVÁ, Irena. Technologie přípravy pokrmů 1. 4. vyd. Praha: Merkur, 1993. ISBN 80-7032-170-9. SEDLÁČKOVÁ, Hana a OTOUPAL, Pavel. Technologie přípravy pokrmů 1. 2. vydání. Praha: Fortuna, 2002. ISBN 80-7168-804-5. Použitá literatura


Stáhnout ppt "ZAPÉKÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a."

Podobné prezentace


Reklamy Google