Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hockey Club Hostivař.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hockey Club Hostivař."— Transkript prezentace:

1 Hockey Club Hostivař

2 Hockey Club Hostivař Kdo jsme Naše družstva Z čeho žijeme Naše úspěchy
Z historie až do současnosti Naše zázemí Akce na hřišti Naše družstva Naše úspěchy Reklamní plochy Ceník Kontakt Konec

3 Dovolte, abychom se představili
Hockey Club Hostivař je klub pozemního hokeje s dlouholetou tradicí, který působí na území Městské části Praha 15 ve sportovním areálu Na Groši. Sdružuje amatérské hráče pozemního hokeje od přípravek přes mládežnická družstva až po dospělé – muže i ženy. Pracuje na neziskovém principu (všichni funkcionáři a trenéři pracují bez nároku na odměnu) a zabývá se přípravou jednotlivých týmů na soutěžní utkání a také organizací turnajů. Ke své činnosti využívá moderní hřiště s umělým povrchem a nezbytným zázemím, které je ovšem potřeba neustále udržovat a popř. zkvalitňovat, což samozřejmě vyžaduje vynaložit nemalé finanční prostředky.

4 Z čeho „žijeme” Činnost HC je v současné době financována ze tří hlavních zdrojů: Členské příspěvky Dotace od MČ Praha 15 na práci s mládeží Dotace od ČSTV, resp. PTÚ Tyto zdroje jsou příležitostně doplňovány příjmy za pronájem hřiště a reklamních ploch a ev. sponzorskými dary. Protože dotace jsou v poslední době velmi nejisté (do budoucna budou spíše klesat) a členské příspěvky nelze zvyšovat donekonečna, jsme nuceni nacházet neustále nové zdroje příjmů, abychom mohli zajistit činnost klubu alespoň ve stávajícím rozsahu. Proto si Vás dovolujeme oslovit se žádostí o příspěvek na činnost našeho klubu pozemního hokeje, který, ač je to sport olympijský, žije u nás trochu ve stínu sportů masovějších a veřejnosti známějších, zejména fotbalu, ledního hokeje, tenisu a dalších.

5 Povrch nové generace Na hřišti byla původně položena již použitá umělá tráva dovezená z Německa. Ta ovšem postupně začala dosluhovat, a tak jsme museli, po získání grantu od ČSTV, přistoupit k její výměně za povrch nový. To se podařilo během léta 2007 za přispění ochotných rukou řady členů HC. Současně s tím bylo zrekonstruováno i kropení hřiště, které je nyní zcela automatické. Slavnostní otevření hřiště s povrchem, jakých není v ČR mnoho, proběhlo dne za účasti starosty MČ Praha 15 a dalších hostů, kteří zároveň předali medaile úspěšnému družstvu dorostenek.

6 Akce na hřišti Kromě tréninků a „vážných” utkání probíhají na hřišti i akce méně vážné, ba přímo zábavné, a to vždy na konci sezóny, abychom všichni společně zhodnotili a oslavili to, co se během roku povedlo. Je to vždy spojeno se spoustou zábavy a soutěží hlavně pro děti, které jsou zárukou pokračování bohatých tradic HC Hostivař. Ale dobře se při tom baví všichni.

7 Družstva Muži – extraliga Ženy – extraliga
Starší dorostenci – celostátní soutěž Starší dorostenky – celostátní soutěž Mladší dorostenci Mladší dorostenky

8 Mládežnická družstva Starší žáci Starší žákyně Mladší žáci
Mladší žákyně Přípravky – dívky a kluci Benjamínci – dívky a kluci                                                    

9 Z historie až do současnosti
Část první Část druhá Část třetí Část čtvrtá Část pátá Část šestá Část sedmá Současnost

10 Historie klubu – část první
Sport v Hostivaři Nynější specializace na jeden sport dříve nebyla. V zimě se hrál lední hokej v létě fotbal, v Hostivaři i bandy. Kluby byly tehdy výhradně amatérskou záležitostí, navíc někteří hráči chodili hrát ve stejný den bandy, fotbal, a později i landku. Kluby podporovali, jak jen mohli, místní živnostníci a malí fabrikanti. V Hostivaři byl fotbalový klub Sokol a dvě mužstva hrající bandy. Bandy v Hostivaři Tato hra se již téměř podobala dnešnímu pozemnímu hokeji. Hrálo se ale s oboustranně seříznutými hokejkami s dlouhými zobáky a s gumovým míčkem s korkovou kuličkou. Hřiště mělo rozměry ledního hokeje, povrch byl škvárový nebo antukový. Gól platil odkudkoli, hrály se trestné rohy za faul, za chybu nohou i za bránění. Roh bylo v oblibě nahrávat půl metru nad zemí a střelec pálil na bránu z voleje. Penalta byla obzvlášť krutá. Všichni bránící hráči si stoupli i s gólmanem do branky a exekutor penalty mohl pálit jak chtěl a kam chtěl.

11 Historie klubu – část druhá
OGAR První klub, který hrál bandy a lední hokej, se jmenoval OGAR. Vznikl za dráhou na začátku 40tých let a byl podporovaný obuvnickou firmou Štěpánek (dnešní Auto Štěpánek). Klub byl založen panem Jindřichem Ježilem byla vyplněna přihláška, zaplacen příslušný poplatek svazu a byla přihláška na svaz odeslána. ČSKHC V našem druhém klubu jménem ČSKHC, který vznikl v roce 1942, byl v témže roce zaveden pozemní hokej (iniciátorem tohoto kroku byl pan Josef Vačlena). ČSKHC Hostivař působil od roku 1942 a začal se stavět nový stadion určený pouze pro lední a pozemní hokej – v té době jeden z nejhezčích v Praze. Velkou zásluhu na jeho vybudování měl pan Vojtěch Votava, tehdejší sekretář a později i mezinárodní sekretář oddílu.

12 Historie klubu – část třetí
První utkání V roce 1942 sehrálo družstvo mužů první zápas proti Uhříněvsi. Brzy byla založena i družstva žáků (vedl je policajt Pepa Nič) a dorostu (vedoucí pan Karas). V zimě se hřiště kropilo a hrál se leďák. Schůze klubu bývaly v hospodě na Růžku (nyní parkoviště proti hospůdce Karolína). Klub hrál pražskou ligu společně s Podolím, Rapidem, Karlínem, Uhříněvsí a dalšími kluby. Na mistrovské zápasy chodilo až 600 lidí, klub každoročně pořádal ples a někteří členové klubu založili boxerský klub HC Marius s ringem u hospody Pod Hradištěm. Zlatý věk hokeje v Hostivaři I. V roce dorostenci přešli do kategorie mužů a mužstvo začalo hrát v Čechách prim. V klubu byla velká mládežnická základna. Za „A“ tým tehdy nastupovali pánové Kadlec, Rybníček, Milda Kučera, Votava ml., Mirek Novák, Mirek Dvořák, Vršťala a další. Po roce 1948, kdy byla znárodněna firma Štěpánek, se klub spojil s OGARem, odkud přešli pan Miroslav Nikl a další.

13 Historie klubu – část čtvrtá
O první místo se dalších deset let, než bylo bandy v roce zrušeno, bojovalo s Podolím. Perličkou bylo přátelské utkání s hostivařskými bandy - hospodskými, smluvené v hospodě U Hoskovce. Dostavilo se 500 lidí a vypilo se mnoho sudů piv. Hospodští dostali 15:0 „fóra“, ale stejně prohráli o tři branky. Přichází landka Souběžně s bandy se v mezinárodním sportu už od roku prosazovala i landka. Tu už v roce 1947 hrály mimo ČSKHC i Mnichovice, Karlín, Podolí, ČSKA (Slavia) a další mužstva. V roce 1948 sehrálo naše mužstvo přátelské utkání v landce s Indií s výsledkem 2:2. Landka jako soutěž se začala hrát v roce 1953, tehdy první turnaj byl ve Vsetíně a vyhrály ho Mnichovice.

14 Historie klubu – část pátá
V roce 1955 se klub přestěhoval za dráhu, kde hrál landku na fotbalovém hřišti a bandy na svépomocně zbudovaném cvičišti Sokola (za dnešní budovou sokolovny). Fotbalový klub působil v té době v divizi, kde hráli skvělí hráči jako Stibůrek nebo gólman Bartoň. Černý rok bandy V roce 1957 došlo ke zrušení bandy.To byla velká katastrofa. Zanikly dvě třetiny klubů bandy, protože neměly velká hřiště. Navíc hokejky na landku stály 100,- Kčs a míček 50,- Kčs, což oproti vybavení na bandy byly výrazně vyšší náklady.

15 Historie klubu – část šestá
Zlatý věk hokeje v Hostivaři II. O období let 1948 – 1955 se nedochovaly podrobnější zprávy. Víme jen, že naše „A“ mužstvo získalo v letech 1950 – přebornický titul v bandy. Až do roku 1957, kdy se bandy zrušilo, jsme takto triumfovali ještě sedmkrát. V letech 1957 – skončilo družstvo na druhém místě za Stadionem Praha a v roce opět jako druhé za ČKS Vyšehrad. V roce 1960 dosáhl na nejvyšší titul opět HC Hostivař a tím začala „tučná léta šedesátá“. Naše družstvo mužů získalo v letech 1960 – čtyřikrát mistrovský titul a v roce 1962 stanul na příčce nejvyšší také hostivařský dorost. Od roku 1964 se družstvo mužů umístilo čtyřikrát na 3.místě, v roce 1965 stanulo na místě druhém a až v roce 1989 získalo svůj patnáctý titul mistra ČSSR. Titul prvního mistra České republiky získalo naše družstvo mužů v roce 1994 a v následujícím roce skončilo na výborném 2. místě.

16 Historie klubu – část sedmá
Družstvo žen v Hostivaři V HC Hostivař sice dominovala především mužská složka, ale i družstvo žen dosáhlo značných úspěchů, avšak jen v halovém hokeji. Ve venkovních soutěžích se nejlépe umístilo třikrát na čtvrtém místě. Družstvo hrálo s přestávkami - v letech 1969 – 1975 a potom od roku 1993 až do roku 1997, kdy jsme byli nuceni družstvo žen pro nedostatečný počet hráček rozpustit a odhlásit ze soutěží. Při příležitosti oslav 60. výročí založení HC Hostivař (1942 – 2002) se na hřišti sešel nespočet hrajících i nehrajících členů HC Hostivař. Družstvo žen složené z hráček tří generací (18 – 65 let) se po dlouhé pauze dalo opět dohromady. S nadšením a elánem si dámy připomněly své již téměř zapomenuté umění a nastoupily k přátelskému utkání proti Slavii Praha (staré dámy) v počtu 48 hráček. Diváci byli nejen překvapeni, ale také velmi nadšeni tím, s jakou chutí se naše ženy svého úkolu zhostily. Třetí etapa hostivařského ženského hokeje následně začala v listopadu 2002 halovou soutěží.

17 Současnost V roce 2000 se našemu klubu splnil velký sen – pouze za cenu odvozu se podařilo sehnat v Kolíně nad Rýnem starší umělý trávník a následně ho položit na předem připravený podklad. Kromě toho jsme získali i dotaci na oplocení, takže namísto starého škvárového hřiště zde najednou bylo hřiště evropské úrovně. Následujícího roku se povedlo vybudovat umělé osvětlení, takže již v roce 2002 mohly oslavy 60. výročí činnosti klubu proběhnout v novém moderním areálu. Na velké párty se setkalo několik generací hostivařských pozemkářů s celou řadou čestných hostů v čele se starostou MČ Praha 15 a také bývalými hráči ledního i pozemního hokeje pány Tikalem a senátorem V. Bubníkem. V roce 2003 jsme na domácím hřišti poprvé uspořádali turnaj PVP za účasti osmi družstev z celé Evropy, který byl po všech stránkách kladně ohodnocen jak jeho účastníky, tak delegátem EHF.

18 Úspěchy nastupující generace

19 Naši hráči a hráčky hrají i za reprezentaci

20 Reklamní plochy

21 Reklamy na hřišti

22 Ceník reklamy Hřiště na pozemní hokej za brankou 1x 2,5m/ 1 rok
Hřiště na pozemní hokej jižní strana 1,5x 2,5m/ 1 rok ,-Kč Plot u parkoviště-reklamní plocha 1x 2,5m / 1 rok 10 000,-Kč Nádrž na vodu- reklamní plocha ,-Kč Reklama na dresech 1 rok / ,-Kč / extraliga Reklama na dresech 1 rok / 5 000,-Kč / mládež

23 Sponzoring - nabídka Generální sponzor – hřiště 24 hod/rok ,- Kč reklamní plocha 1,5 x 5m , 1 x 2,5m reklama na materiálech HCH včetně odkazu na Junior sponzor – hřiště 12 hod/rok ,- Kč reklamní plocha 1 x 2,5m

24 Kontakt www.hchostivar.com
Antonín Kemr - president HCH - Miroslav Smolík - vícepresident HCH -

25 Děkujeme za váš čas!


Stáhnout ppt "Hockey Club Hostivař."

Podobné prezentace


Reklamy Google