Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ICT- 2 - 1 - 3 8 VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ICT- 2 - 1 - 3 8 VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace."— Transkript prezentace:

1

2 ICT- 2 - 1 - 3 8 VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace obsahuje výklad Asie - Mongolsko. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli. Autor: Mgr. Pavla Polanská Jazyk: Český jazyk Předmět : Vlastivěda Očekávaný výstup: poznává svět, Asie - Mongolsko Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Klíčová slova: Asie, Mongolsko, krajina, mapa Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: výklad Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání – základní vzdělávání - první stupeň – druhé období Typická věková skupina 10 - 11 let Celková velikost – 2 586 kB – soubor pptx

3

4 Mongolsko - venkov Mongolsko pokrývá z velké části step. Hlavním zdrojem obživy je kočovné pastevectví. Pro vývoz jsou důležité výrobky z vlny. Mongolsko je bohaté na nerostné suroviny.

5 Hlavní cesta

6 Náboženství – buddhismus, OVO posvátná místa, kde se uvazují barevné šátky štěstí

7 Typický pohled venkova

8 Správní město pro oblast velkou jako ČR

9 Použité obrázky Obrázek mapa … http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mongolia_in_its_ region.svg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mongolia_in_its_ region.svg Vlajka … http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_Mongoli a.svg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_Mongoli a.svg Všechna fota … autor


Stáhnout ppt "ICT- 2 - 1 - 3 8 VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace."

Podobné prezentace


Reklamy Google