Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."— Transkript prezentace:

1 Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU - OP VK Číslo a název klíčové aktivityIII/2 inovace a zkvalitnění výuky pomocí ITC AutorIng. Milan Solil Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ATM_4S_SL_12_09 NázevElektropneumatické a hydraulické obvody Druh učebního materiáluPrezentace PowerPoint PředmětAutomatizace RočníkČtvrtý Tematický celekJednotky hydraulických pohonů AnotaceFunkce, rozdělení, konstrukce a parametry nejpoužívanějších jednotek hydraulických pohonů. Metodický pokynPomocí prezentace seznámit žáky se členěním jednotek hydraulických pohonů, konstrukcí a parametry nejpoužívanějších typů. 45 minut. Klíčová slovaPřevodníky, řídící prvky, multiplikátory Očekávaný výstupŽák se naučí rozdělení, druhy používaných hydraulických jednotek, které se nejčastěji uplatní při stavbě hydraulických obvodů. Datum vytvoření6.3.2014

2 Jednotky hydraulických pohonů Převodníky Generátory Motory Řídicí prvky Prvky pro hrazení průtoku Prvky pro řízení tlaku Prvky pro řízení průtoku Elektro-hydraulické řídící prvky Zásobníky tekutin a multiplikátory Prvky a zařízení pro úpravu kapalin

3 Převodníky Hydraulické převodníky Hydrogenerátory (čerpadla) Hydrostatická Hydrodynamická Speciální Hydromotory Rotační Kyvné Přímočaré

4 Řídící prvky Prvky pro hrazení průtoku Jednosměrné zpětné a řízené ventily Hydraulické zámky Uzavírací a vestavné ventily Hydraulické rozváděče (šoupátkové rozváděče s přímočarým a rotačním pohybem, ventilové rozváděče)

5 Řídící prvky Prvky pro řízení tlaku jsou určené k řízení směru a parametrů průtoku tekutiny. Tlakové ventily a jejich kombinace Redukční ventily Ventily připojovací Ventily odpojovací

6 Řídící prvky Elektro-hydraulické řídící prvky Elektrohydraulické servoventily Proporciální ventily

7 Zásobníky tekutin a multiplikátory Nádrže Akumulátory tlaku Multiplikátory (tlakové zesilovače)

8 Prvky a zařízení pro úpravu kapalin Kapalinové filtry Výměníky tepla (chladiče) Ohřívače kapalin

9 Vedení tekutin a jeho části Vedení tekutin (trubky a hadice) Spojovací části (příruby, šroubení, spojky hadic) Těsnění Statická těsnění – těsnění nepohyblivých součástí (ucpávky, manžety, těsnicí kroužky různých profilů, speciální kroužky) Dynamická těsnění pro přímočarý pohyb (těsnicí manžety a kroužky) Dynamická těsnění pro rotační pohyb (radiální a axiální těsnění)

10 Použitá literatura: SCHMID, Dietmar. Řízení a regulace pro strojírenství a mechatroniku. 1. vyd. Překlad Jiří Handlíř. Praha: Europa-Sobotáles, 2005, 420 s. ISBN 80-867-0610-9. Pivoňka,J. Tekutinové mechanismy.1987.624 s. Praha: SNTL.


Stáhnout ppt "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."

Podobné prezentace


Reklamy Google