Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."— Transkript prezentace:

1 Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU - OP VK Číslo a název klíčové aktivityIII/2 inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT AutorIng. Milan Solil Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ATM_4S_SL_11_17 NázevPneumatické obvody Druh učebního materiáluPrezentace PowerPoint PředmětAutomatizace RočníkČtvrtý Tematický celekKonstrukce pneumatického obvodu I AnotaceCvičení pro konstrukci a stavbu pneumatického obvodu. Metodický pokynSeznámit žáky s praktickou stavbou pneumatického obvodu. 45 minut Klíčová slovaPřímé řízení, jednočinný motor Očekávaný výstupŽák prakticky realizuje stavbou modelu pneumatického obvodu včetně návrhu podle zadání. Datum vytvoření22. 11. 2013

2 17. Konstrukce pneumatického obvodu I - Přímé řízení jednočinného pneumatického pomocí motoru tlačítkového rozvaděče. - Přímé řízení jednočinného pneumatického motoru pomocí páčkového rozvaděče. - Přímé řízení jednočinného pneumatického motoru s nastavitelnou rychlostí pístu. - Přímé řízení jednočinného pneumatického motoru s nastavitelnou rychlostí pístu v obou směrech. - Přímé řízení jednočinného pneumatického motoru s vyšší rychlostí návratu pístu

3 Přímé řízení jednočinného pneumatického motoru pomocí tlačítkového rozvaděče Zadání: Zapojte obvod jednočinného pneumatického motoru tak, aby se vysunul píst a po uvolnění tlačítka se zasunul. Použité prvky: Jednočinný pneumatický motor Rozvaděč s tlačítkem 3/2 Popis funkce: Pokud není tlačítko stlačeno zůstává píst ve výchozí poloze. Po stlačení se vysune na dobu stisknutí tlačítka.

4 Přímé řízení jednočinného pneumatického motoru pomocí tlačítkového rozvaděče

5 Zadání: Zapojte obvod jednočinného pneumatického motoru tak, aby se vysunul píst a po uvolnění tlačítka se zasunul. Použité prvky: Jednočinný pneumatický motor Rozvaděč s páčkou 3/2 Popis: Přepnutím páčky přestavíme píst do vysunuté polohy Po vrácení páčky se píst tlakem pružiny vrátí do výchozí polohy Přímé řízení jednočinného pneumatického motoru pomocí páčkového rozvaděče

6

7 Přímé řízení jednočinného pneumatického motoru s nastavitelnou rychlostí pístu Zadání: Zapojte obvod jednočinného pneumatického motoru tak, aby se vysunul píst nastavitelnou rychlostí a po uvolnění se zasunul. Použité prvky: Jednočinný pneumatický motor Rozvaděč s páčkou 3/2 Škrtící ventil Popis: Pokud není tlačítko stlačeno zůstává píst ve výchozí poloze. Po stlačení se vysune nastavitelnou rychlostí.

8 Přímé řízení jednočinného pneumatického motoru s nastavitelnou rychlostí pístu

9 Přímé řízení jednočinného pneumatického motoru s nastavitelnou rychlostí pístu v obou směrech Zadání: Zapojte obvod jednočinného pneumatického motoru tak, aby se vysunul píst nastavitelnou rychlostí a po uvolnění se zasunul nastavitelnou rychlostí. Použité prvky: Jednočinný pneumatický motor Rozvaděč s páčkou 3/2 Dva škrtící ventily Popis: Pokud není tlačítko stlačeno zůstává píst ve výchozí poloze. Po stlačení se vysune nastavitelnou rychlostí a po uvolnění se zasune nastavitelnou rychlostí.

10 Přímé řízení jednočinného pneumatického motoru s nastavitelnou rychlostí pístu v obou směrech

11 Přímé řízení jednočinného pneumatického motoru s vyšší rychlostí návratu pístu Zadání: Zapojte obvod jednočinného pneumatického motoru tak, aby se vysunul píst nastavitelnou rychlostí a po uvolnění se vrátil zvýšenou rychlostí. Použité prvky: Jednočinný pneumatický motor Rozvaděč s páčkou 3/2 Dva škrtící ventily Odlehčovací ventil Popis: Pokud není tlačítko stlačeno zůstává píst ve výchozí poloze. Po stlačení se vysune nastavitelnou rychlostí a po uvolnění se zasune zvýšenou rychlostí.

12 Přímé řízení jednočinného pneumatického motoru s vyšší rychlostí návratu pístu


Stáhnout ppt "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."

Podobné prezentace


Reklamy Google