Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST EU Peníze školám

2 Název: Český jazyk - Čteme s písmenem č, Č – 1. ročník Anotace: Poznávání písmene č, Č v jednotlivých slovech a v textu. Nácvik správného čtení slabik a slov na dané písmeno v řádcích a sloupcích. Postupné čtení víceslabičných slov a jednoduchých textů na dané písmeno. Orientace v textu. Vypracoval: Mgr. Eva Hocková Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk a literatura Metodika práce s materiálem: výkladová prezentace, lze využít : nácvik hledání slov s písmenem č, Č – začátek, prostředek i konec slova čtení slabik s daným písmenem v řádcích a sloupcích čtení slov s otevřenými a zavřenými slabikami tvoření vět na tato slova orientace v textu, domýšlení a dovyprávění textu využití k nácviku čtení jednotlivců i celé třídy Druh učebního materiálu: Prezentace PowerPoint Ročník: 1. ročník Datum vytvoření: leden 2012

3 čepice čmelák oči česnek

4

5

6 číše číča kočí oči čára káča čelo lečo četa Čechy

7 čístčlenčapka čertčervčást čelistČeškačmelák

8 čepice – časopis - čtyřicet čtvrtek – čtverec - čočka člověk – článek – čítanka - čistota

9 čokoláda – čeština - čarodějnice červotoč – červenec - černokněžník černovláska – červený - čistokrevný

10 Čenda točí káču. Hanča se točí a skáče. Čilá Janča vozí kočárek. Anča má barevné kuličky. Pavlíček čte: „ Čaroděj“.

11 Moje maminka má černé oči. Nad čelem má černé vlasy. Večer šije a čte mi pohádky. Také mi zpívá písničky. Maminka zpívá jako ptáček.

12 Téma: Český jazyk - Čteme s písmenem č, Č – 1. ročník Použitý software: držitel licence - ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. Windows XP Professional PowerPoint Zdroje: Slabikář pro 1. ročník ZŠ, kol. autorů, Didaktis 2005 http://www.clker.com/clipart-honey-bee-1.html http://www.clker.com/clipart-4102.html http://www.clker.com/clipart-eyes-5.html http://www.clker.com/clipart-4230.html http://readkutubkids.files.wordpress.com/2010/06/kids-reading.jpg http://cloud.graphicleftovers.com/11976/item35109/Owl-teacher-reading-book-1b.jpg http://images.clipartof.com/small/1062220-Clipart-Professor-Owl-Reading-Royalty-Free-Vector-School-Illustration.jpg http://www.clker.com/clipart-reading-is-fun.html http://www.clker.com/clipart-220633.html http://www.clker.com/clipart-read-book-black-hair.html http://www.clker.com/clipart-kids-playing.html http://us.123rf.com/400wm/400/400/lenm/lenm1201/lenm120100006/11860796-illustration-of-a-mother-and-daughter-cuddlng.jpg Autor: Mgr. Eva Hocková ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř.(www.zsrozmital.cz)


Stáhnout ppt "Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google