Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PRROBLÉMY V AFRICE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PRROBLÉMY V AFRICE."— Transkript prezentace:

1 PRROBLÉMY V AFRICE

2 HLAVNÍ PROBLÉMY V AFRICE
SUCHO VODA HLADOMOR VZDĚLÁNÍ MALÁRIE AIDS

3 SUCHO Afričané utíkají před suchem. Půda, na které dosud žili, jim už nadále nemůže poskytnout bezpečné živobytí. Lidská činnost nebo přírodní síly narušily životní prostředí a původním obyvatelům nezbývá nic jiného než se vydat na cestu.

4 VODA Nový atlas afrických jezer porovnává satelitní snímky pořízené před desítkami let se snímky současnými. Zaznamenává rapidní úbytek vodní plochy na jezeru Čad. Na vině jsou klimatické změny a nešetrné hospodaření s vodou.

5 HLADOMOR Jih Afriky sužuje nejhorší hladomor za posledních deset roků. Podle údajů organizace ‘‘Lékaři bez hranic‘‘ je smrtí z hladomoru ohrožených půl miliónu lidí. Další milion je závislý na humanitární pomoci.

6 VZDĚLÁNÍ V Africe žije mnoho dětí, které nemají přístup ke vzdělání. Chudoba je hlavní příčinou toho, že mnoho dětí nechodí pravidelně do školy a nezíská ani základní vzdělání.

7 MALÁRIE Parazitární onemocnění vyskytující se zejména v tropických a subtropických oblastech. Původcem jsou zimničky – krevní paraziti, které přenášejí komáři. Malárie se projevuje charakteristickými, pravidelně se opakujícími záchvaty horečky, které doprovázejí bolesti hlavy, zimnice a celková schvácenost.

8 AIDS Podle expertů hrozí Africe zhroucení celých států a společenských struktur. Již dnes je AIDS nejčastější příčinou úmrtí Afričanů a podle odhadů OSN bude za pět let umírat v Africe na AIDS lidí denně. Nemoc AIDS je v současné době největší hrozbou Afriky.

9 AIDS MALÁRIE


Stáhnout ppt "PRROBLÉMY V AFRICE."

Podobné prezentace


Reklamy Google