Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aktivní prvky pracující na fyzické vrstvě. opakovač převodník rozbočovač Prvky na této vrstvě pracují pouze se signálem na síti. Přijatý signál, který.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aktivní prvky pracující na fyzické vrstvě. opakovač převodník rozbočovač Prvky na této vrstvě pracují pouze se signálem na síti. Přijatý signál, který."— Transkript prezentace:

1 Aktivní prvky pracující na fyzické vrstvě

2 opakovač převodník rozbočovač Prvky na této vrstvě pracují pouze se signálem na síti. Přijatý signál, který je zdeformován útlumem apod. pouze převzorkují (obnoví ostré vzestupné a sestupné hrany) a pošlou ho dále. Zpoždění signálu v těchto prvcích je malé, v řádech nanosekund. Tyto prvky rozšiřují kolizní doménu! Jsou to:

3 Opakovač (repeater)

4 Převodník (media-converter)

5 Rozbočovač (koncentrátor, HUB)

6 Rozbočovače dříve základní prvky hvězdicové topologie dělení podle: –počtu portů – 4, 8, 16, 24 –typu portů – BNC, RJ-45, AUI –rychlosti – 10Mb/s, 100Mb/s, „dual speed“ specialita: –pasivní –aktivní Wifi - AP

7 Dual speed HUB 100 Mb/s 10 Mb/s SWITCH 1 2 3 4 5 6 7 8 uplink

8 Otázky Jaké prvky pracující na fyzické vrstvě známe? Jaká je funkce opakovače? K čemu slouží media konvertor? Co je to multiportový opakovač? Jak můžeme spojovat HUBy? Jaké je zpoždění paketů na HUBu?


Stáhnout ppt "Aktivní prvky pracující na fyzické vrstvě. opakovač převodník rozbočovač Prvky na této vrstvě pracují pouze se signálem na síti. Přijatý signál, který."

Podobné prezentace


Reklamy Google