Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PROJEKT: CZ.1.07/1.5.00/34.0236 TEMATICKÁ OBLAST: PERSONALISTIKA AUTOR: ING. IVETA KUBISTOVÁ TÉMA: ŽIVOTOPIS ČÍSLO MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_PE_09_ZIVOTOPIS DATUM TVORBY: 6.1.2013 KLÍČOVÁ SLOVA: PRACOVNÍ SÍLA, POPIS, SPECIFIKACE ANOTACE: MATERIÁL SLOUŽÍ K VÝKLADU A PROCVIČENÍ UČIVA 4.ROČ.

2 ŽIVOTOPIS 3 základní typy životopisů Volný Polostrukturovaný Strukturovaný

3 Volný struktura a forma jsou ponechány na uchazeči souvislý text dnes se v praxi nepoužívá nejsou zde zdůrazněny podstatné informace, špatně se porovnávají uchazeči

4 Polostrukturovaný obsahuje část ze životopisu volného a strukturovaného uchazeč zná osnovu

5 Strukturovaný obsahuje důležité údaje o uchazeči je přehledný dobře srovnatelný

6 Obsah CV: osobní údaje (jméno, titul, adresa, telefon, státní příslušnost a rodinný stav uvedeme, pokud je to pro nás příznivé) vzdělání a kvalifikace (název školy, rok od - do, neuvádíme ZŠ) praxe (zaměstnavatel, pracovní pozice, rok od - do, musí navazovat, uvedeme i mateřskou dovolenou)

7 dovednosti (znalost cizích jazyků + úroveň, znalost PC, certifikáty z kurzů, řidičský průkaz a skupina) zájmy a koníčky (stručně) zdravotní stav (výborný, velmi dobrý)

8 Úloha: Napište strukturovaný životopis do sešitu Můžete použít fiktivní údaje Dodržte strukturu Porovnejte se spolužáky Diskuze

9 Zdroje: Vlastní zápisky autorky Josef Koubek: „Personální práce v malých a středních firmách“, Grada, Praha 2011, 4. vydání, ISBN: 978-80-247-3823-9


Stáhnout ppt "Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google