Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sinice I.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sinice I."— Transkript prezentace:

1 Sinice I

2 Sinice II Sinice či Cyanoprokaryota je kmen nebo oddělení záleží, zda se jedná o bakteriologické či botanické pojetí. gramnegativních bakterií. Vyznačují se schopností fotosyntézy, při níž vzniká kyslík tzv. oxygenní typ.

3 Sinice III Buňky sinic jsou jednobuněčné či vláknité, nejčastěji modrozeleně zbarvené a v mnohých ohledech typicky prokaryotické obsahují kruhovou molekulu DNA, bakteriální typ ribozomů a chybí u nich složitější membránové struktury. Fotosyntetická barviva se nachází ve speciálních útvarech, fykobilizomech nebo thylakoidech

4 Sinice IIII K hlavním pigmentům účastnícím se fotosyntézy patří chlorofil a někdy též b, c, nebo d a dále allofykocyanin, fykocyanin, fykoerythrin a další. Sinice se rozmnožují nepohlavně, a to buněčným dělením či fragmentací vláken.

5 Sinice IIIII Sinice jsou ve své podstatě mikroskopické bakterie schopné fotosyntézy. Bylo by chybou se domnívat, že se vyskytují jako naschvál pouze v místech, kde se zrovna chceme vykoupat. Jedná se o evolučně velmi staré organismy, které Zemi obývaly již před miliardami let.

6

7

8

9

10

11 Shrnutí :Vyznačují se schopností fotosyntézy
: Buňky sinic jsou jednobuněčné či vláknité obsahují kruhovou molekulu DNA : Sinice jsou ve své podstatě mikroskopické bakterie :Zemi obývaly již před miliardami let. :Sinice se rozmnožují nepohlavně, a to buněčným dělením či fragmentací vláken.


Stáhnout ppt "Sinice I."

Podobné prezentace


Reklamy Google