Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."— Transkript prezentace:

1 Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 Voda Nachází se: Na zemském povrchu V atmosféře V rostlinných a živočišných tělech Jedná se o směs složenou z čisté vody a různých rozpuštěných látek, plynů, nečistot a podobně. Chemicky čistá voda H 2 O je destilovaná voda.

3 Druhy vod

4 1. Podle místa, kde se nachází a) Voda podzemní – prameny, studny, vrty b) Voda povrchová – moře a oceány, ledovce, vodní toky, srážková voda

5 2. Podle obsahu rozpuštěných látek a) Destilovaná voda – chemicky čistá látka b) Měkká voda – obsahuje málo rozpuštěných látek (dešťová, ve vodních tocích a nádržích) c) Tvrdá voda – obsahuje velké množství rozpuštěných látek (voda z pramenů, studní – voda z podzemí)

6 3. Podle způsobu užití a) Pitná voda – stejnorodá směs látek získávaná z pramenů a povrchové vody. Musí být zdravotně nezávadná a proto se upravuje ve vodárnách. b) Užitková voda – používá se v průmyslu a tam, kde není nutná zdravotní nezávadnost. c) Odpadní voda – vzniká činností člověka. Než se vrátí do přírody, je třeba ji čistit (čističky odpadních vod).

7 Zdroje : V prezentaci byly použity pouze vlastní práce autora


Stáhnout ppt "Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky."

Podobné prezentace


Reklamy Google