Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak bych vyučovala o krkavcovitých ptácích.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak bych vyučovala o krkavcovitých ptácích."— Transkript prezentace:

1 Jak bych vyučovala o krkavcovitých ptácích.

2 Krkavcovití Jsou největší čeledí řádu pěvců. Patří mezi všežravce, hnízdí na stromech, skalách nebo ve skalních dutinách. V česku se vyskytujícími známými druhy jsou například vrána, havran polní, sojka obecná či straka obecná. Původní předek žil pravděpodobně počátkem třetihor v oblasti dnešní Austrálie.

3 Seznam krkavců Havran polní Krkavec velký Sojka obecná
Ořešník kropenatý Straka obecná Kavka obecná Vrána šedá Vrána černá

4 HAVRAN POLNÍ Je pěvec čeledi krkavcovitých.
Dosahuje stejné velikosti jako vrána obecná, liší se od ní kalhotkami, tj. peřím na nohách a neopeřeným kořenem zobáku.

5 KAVKA OBECNÁ Svůj vzhled v žádném případě nezapře.
Od havranů a vran se liší hlavně velikostí. Oproti obou těmto druhům je výrazně menší.

6 KRKAVEC VELKÝ Krkavec velký dorůstá velikosti kolem 50 centimetrů a hmotnosti 1,5 kilogramu. Krkavec velký je velký černý pták s mohutným vysokým zobákem, na rozdíl od podstatně menšího havrana polního má opeřený kořen zobáku.

7 SOJKA OBECNÁ Sojka obecná je nejbarvitější evropský zástupce své čeledi. Je oranžovohnědá s černým ocasem a zobákem, růžovooranžovými končetinami, hnědýma očima a bílým kostřcem, který je zvlášť nápadný při letu.

8 OŘEŠNÍK KROPENATÝ Je pták velký asi jako hrdlička zahradní. Je tmavě hnědě zbarven s s bílými kapkovitými skvrnami po těle. Spodní ocasní krovky a konec ocasu jsou bílé.

9 STRAKA OBECNÁ Je díky svému elegantnímu černobílému zbarvení, kovovému lesku tmavých partií a předlouhému stupňovitému ocasu ptákem prakticky nezaměnitelným s žádným jiným naším ptačím druhem.

10 VRÁNA ČERNÁ Její opeření je na celém těle černé a zobák je taktéž černý a velmi silný. Nohy jsou silné a obratné, slouží k pevnému uchycení potravy, aby ji tento pták mohl zobákem trhat.

11 VRÁNA ŠEDÁ Obě pohlaví jsou zbarvena stejně. Hlava je černá se zeleným leskem, vole, holeně, ocas a křídla černá bez lesku. Ostatní části těla šedé. Mláďata jsou matnější.

12 Konec o krkavcocitých ptacích
Jméno: Anička Dufková Třída: VIII.B Škola: ZŠ A MŠ U Santošky 1 Pomoc: Internet


Stáhnout ppt "Jak bych vyučovala o krkavcovitých ptácích."

Podobné prezentace


Reklamy Google