Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LÉČIVÉ ROSTLINY. Lé č ivá rostlina je taková, která svými látkami ovliv ň uje stav organismu. K lé č ení mohou být použity r ů zné č ásti bylin, ke řů,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LÉČIVÉ ROSTLINY. Lé č ivá rostlina je taková, která svými látkami ovliv ň uje stav organismu. K lé č ení mohou být použity r ů zné č ásti bylin, ke řů,"— Transkript prezentace:

1 LÉČIVÉ ROSTLINY

2 Lé č ivá rostlina je taková, která svými látkami ovliv ň uje stav organismu. K lé č ení mohou být použity r ů zné č ásti bylin, ke řů, strom ů č i hub. Celosv ě tov ě je z 250 000 známých druh ů vyššých rostlin.

3 ALOE PRAVÁ Aloe je víceletá, stálezelená rostlina, citlivá na chlad. Dor ů stá do výšky 30cm.V medicín ě se aloe používá p ř es 2000 let. Roste ve skupinách. Pochází ze severní Afriky, Kanárských ostrov ů a Kapverd.

4 obrázky

5 Využití Používá se proti puchý řů m, v kosmetickém pr ů myslu, na imunitní systém. Vyrábí se z ní nap ř. Aloe vera (mast, šampón, nápoj). Její lé č ivá č ást je v listech.

6 konec Prezentace od Mariána Š.


Stáhnout ppt "LÉČIVÉ ROSTLINY. Lé č ivá rostlina je taková, která svými látkami ovliv ň uje stav organismu. K lé č ení mohou být použity r ů zné č ásti bylin, ke řů,"

Podobné prezentace


Reklamy Google