Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odpověď na upomínky Odpověď na upomínky - individuální dopis, který vyhotovuje odběratel. Na upomínky je nutné odpovědět co nejdříve. Obsah odpovědi, pokud.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odpověď na upomínky Odpověď na upomínky - individuální dopis, který vyhotovuje odběratel. Na upomínky je nutné odpovědět co nejdříve. Obsah odpovědi, pokud."— Transkript prezentace:

1

2 Odpověď na upomínky Odpověď na upomínky - individuální dopis, který vyhotovuje odběratel. Na upomínky je nutné odpovědět co nejdříve. Obsah odpovědi, pokud byla faktura uhrazena označení fa (číslo, částka, splatnost …) datum platby a číslo bankovního účtu, na který byla platba poukázána Obsah odpovědi, pokud faktura nebyla uhrazena omluva a důvody prodlení s úhradou fa možný termín úhrady (žádost o odklad zaplacení nebo možnost splácet závazek ve splátkách) přesvědčení, že dodavatel žádosti vyhoví

3 Způsoby vyjadřování v odpovědi na upomínky
Omluva a důvody prodlení s úhradou fa Omluvte naše prodlení s úhradou fa … Přijměte naši omluvu, že jsme dosud neuhradili fa … Finanční problémy nám způsobili odběratelé, kteří jsou v prodlení s úhradou fa … Možný termín úhrady (žádost o odklad zaplacení nebo možnost splácet závazek ve splátkách) Žádáme Vás o odložení splatnosti Vaší fa do … Z uvedených důvodů Vás žádáme o umožnění splácení dluhu po splátkách …

4

5 Ukázky odpovědí na upomínku
a) faktura byla uhrazena - kupující uvede den platby a číslo bankovního účtu prodávajícího: K Vašemu dotazu ohledně úhrady faktury č. 400/13 na částku Kč  ,-- za dodané obráběcí stroje, která byla splatná 10. dubna 2013, sdělujeme, že jsme ji převedli na Váš účet č /0100 u pobočky Komerční banky v Brně, a to 5. dubna t. r. Omluvte nás proto prosím, pokud došlo k nějaké nepřesnosti v číselném označení účtu. Oznamte nám, zda je Vaše pohledávka již uhrazena b) faktura nebyla uhrazena: Právem si stěžujete na naše prodlení s úhradou Vaší pohledávky za 2 obráběcí stroje, které jsme v pořádku převzali. Je způsobeno tím, že jsme se dostali do dočasné platební neschopnosti opožďováním úhrad za naše pohledávky. Naše finanční situace se už zlepšuje a ubezpečujeme Vás, že do jednoho týdne zaplatíme Vaši fakturu i s úroky z prodlení. Omlouváme se za způsobené potíže a těšíme se na další spolupráci.

6 Literatura: [1] FLEISCHMANNOVÁ, E.; JONÁŠ, I.; KULDOVÁ, O. Písemná a elektronická komunikace pro střední školy a veřejnost 2. První vydání. Praha: Fortuna, 2005, 152 s. ISBN [2] SLAVÍČKOVÁ, M.; VALEŠOVÁ, I. a kol. Obchodní dopisy nejen u státní zkoušky + sbírka úloh. 2. vydání. Praha: Národní ústav odborného vzdělávání – oddělení Státní těsnopisný ústav, 2008, 27 s. ISBN [3] ŠTIKOVÁ, S. Písemná a elektronická komunikace 2. Uzavírání a plnění kupních smluv. 8. vydání. Plzeň: KORESPONDENT, 2007, 119 s.


Stáhnout ppt "Odpověď na upomínky Odpověď na upomínky - individuální dopis, který vyhotovuje odběratel. Na upomínky je nutné odpovědět co nejdříve. Obsah odpovědi, pokud."

Podobné prezentace


Reklamy Google