Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."— Transkript prezentace:

1 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0713 Název projektu:Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník:Informační a komunikační technologie, 1. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Prezentační program - PowerPoint Sada číslo: ICT-21C Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 15 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-21C-15 Téma vzdělávacího materiálu:Jak vytvořit kvalitní a poutavou prezentaci Druh učebního materiálu:Prezentace Autor:Ing. Radka Pindurová Anotace: Prezentace žáky naučí, jak správně vytvářet kvalitní a přehledné prezentace. Každý žák má k dispozici osobní počítač a uvedená prezentace se prezentuje pomocí projektoru. Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro žáky prvních ročníků veškerých učebních oborů Datum vytvoření:28. 4. 2013 Ověření ve výuce:30. 4. 2013

2 Základní pravidla Prezentace musí být stručná a výstižná - nejlépe psaná v bodech. Souvislé texty by neměly být dlouhé. Všechna slova, kterým nerozumíme, musíme vysvětlit (popř. nejlépe je tam vůbec nedávat). Vždy je lepší prezentace s deseti snímky na 10 minut, než prezentace se 100 snímky na celou hodinu!!

3 Písmo V celé prezentaci používejme maximálně 3 druhy písma (fontů) např.: NADPIS, text, zvýraznění. Velikost textu by měla být nejméně 18 bodů, aby byla čitelná i pro „publikum“ sledující prezentaci z větší vzdálenosti. Vždy používejme standardní fonty. Ne každý počítač (např. ve škole) má nainstalované fonty, která máme doma.

4 Barvy Barevnost prezentace nikdy nesmíme přehánět. Vždy používejme jednotný styl barev. Pro klasickou prezentaci bohatě stačí tři barvy, které v prezentaci použijeme. Prezentace vypadá úplně jinak na monitoru, než na dataprojektoru. Dataprojektor promítá barvy na stěnu méně jasné. Musíme proto zvolit velmi kontrastní barvy, např. bílou a černou.

5 Struktura Prezentace by měla být systematická, vždy by měla začínat úvodem k danému tématu. Na závěr je dobré shrnout, o čem daná prezentace byla, a dát posluchačům prostor pro otázky k tématu. Vhodné je i například na závěr vytvořit pár úkolů k tématu např. krátký test, křížovku, osmisměrku atd.

6 Originální prezentace Pokud chceme posluchače oslnit originální prezentací, můžeme použít některé z těchto návrhů: vložení vhodných fotek nebo videí namluvení prezentace na mikrofon používání přechodových efektů (ne, ale moc)

7 Zdroje Na konci každé prezentace je dobré uvést zdroje, odkud jsme čerpali informace. Zdroj typu „Google či Seznam“ není zdrojem. Vyhledávač může informace pouze vyhledat.

8 Takhle by neměla vypadat prezentace

9 Takhle by měla vypadat prezentace

10 Úkol Pokuste se na internetu najít libovolnou prezentaci a najděte chyby v pravidlech pro tvorbu prezentací, o kterých jsme si teď řekli. Pokuste se danou prezentaci upravit tak, aby splňovala základní pravidla pro tvorbu prezentací.

11 Použité zdroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Radka Pindurová.


Stáhnout ppt "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google