Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace."— Transkript prezentace:

1 Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace (Daňové a účetní souvislosti) Osnova kurzu Ing. Jana Janoušková, Ph.D.

2 Cíle kurzu poskytnout potřebné vědomosti pro přípravu kvalitního projektu, resp. pro zpracování jeho finanční části poskytnout potřebné vědomosti pro přípravu kvalitního projektu, resp. pro zpracování jeho finanční části zvýšením znalostí a dovedností cílové skupiny zajistit tímto i úspěšnost vypracovaného projektu v rámci procesu žádosti a následného poskytnutí dotace zvýšením znalostí a dovedností cílové skupiny zajistit tímto i úspěšnost vypracovaného projektu v rámci procesu žádosti a následného poskytnutí dotace zvýšit úroveň ekonomických a finančních znalostí účastníků zvýšit úroveň ekonomických a finančních znalostí účastníků pochopení širších ekonomicko – finančních souvislostí pochopení širších ekonomicko – finančních souvislostí

3 Cílové skupiny Manažeři na různých stupních řízení vysokých škol Manažeři na různých stupních řízení vysokých škol Pracovníci výzkumu a vývoje Pracovníci výzkumu a vývoje Řešitelé projektů Řešitelé projektů Zaměstnanci institucí, státní správy, firem apod. Zaměstnanci institucí, státní správy, firem apod. Studenti v různých formách studia Studenti v různých formách studia

4 Struktura částí Metodika způsobu financování a účtování projektu Metodika způsobu financování a účtování projektu Způsobilé a nezpůsobilé výdaje, další finanční otázky Způsobilé a nezpůsobilé výdaje, další finanční otázky Dodávky zboží a služeb (Zákon o veřej. zakázkách ) Dodávky zboží a služeb (Zákon o veřej. zakázkách ) Mobilita účastníků projektu Mobilita účastníků projektu Účetnictví, doklady a rozpočet (problematika DPH) Účetnictví, doklady a rozpočet (problematika DPH) Rozpočet projektu, položky rozpočtu (rozpočet, změny rozpočtu, kapitoly rozpočtu, stanovené limity, míra veřejné podpory) Rozpočet projektu, položky rozpočtu (rozpočet, změny rozpočtu, kapitoly rozpočtu, stanovené limity, míra veřejné podpory) Monitorování a kontroly v průběhu realizace projektu Monitorování a kontroly v průběhu realizace projektu Vedení, ukládání a archivace dokumentace Vedení, ukládání a archivace dokumentace Publicita projektu Publicita projektu

5 Závěry kurzu = výstupy informace pro zpracování zejména finanční části projektu informace pro zpracování zejména finanční části projektu (předložit vše potřebné v té správné kvalitě, především dodržení limitů a povolené míry veřejné podpory, tzn. splnit tak striktně dané požadavky řídícího orgánu dotace) znalosti vedoucí ke správnosti a bezchybnosti jednotlivých dokumentů, jak po jeho obsahové, tak administrativní stránce znalosti vedoucí ke správnosti a bezchybnosti jednotlivých dokumentů, jak po jeho obsahové, tak administrativní stránce (je jednou z nejdůležitějších věcí na kvalitní žádosti o dotaci) rozpočet projektu rozpočet projektu ( vysoká kvalita zpracování všech dokumentů, včetně rozpočtu projektu, podstatně zvyšuje šance na úspěch)

6 Formy studia Kombinovaná forma studia Kombinovaná forma studia  Úvodní tutoriál  Průběžný tutoriál  Závěrečný tutoriál  Samostudium, praktická cvičení, korespondenční úkoly,  Společné popř. jednotlivé prezentace v rámci tutoriálu

7 Pomůcky a literatura Distanční studijní opora (= výstup z projektu) Distanční studijní opora (= výstup z projektu) Metodické materiály, návody a příklady Metodické materiály, návody a příklady Seznam doporučené odborné literatury Seznam doporučené odborné literatury Legislativní normy: zákon o účetnictví, cestovních náhradách, daňové zákony apod. Legislativní normy: zákon o účetnictví, cestovních náhradách, daňové zákony apod. Přístup ke službám WWW Přístup ke službám WWW Prezentační technika (dataprojektor apod.) Prezentační technika (dataprojektor apod.)

8 Kontakty Jana Janoušková janouskova@opf.slu.cz @opf.slu.cz


Stáhnout ppt "Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace."

Podobné prezentace


Reklamy Google