Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁMECKÁ KOČÁROVNA V Brandýse nad Labem ARCHITEKTONICKÁ STUDIE – 2.KOLO ING.ARCH. Z. KABELÍK – 25.05.2009.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁMECKÁ KOČÁROVNA V Brandýse nad Labem ARCHITEKTONICKÁ STUDIE – 2.KOLO ING.ARCH. Z. KABELÍK – 25.05.2009."— Transkript prezentace:

1 ZÁMECKÁ KOČÁROVNA V Brandýse nad Labem ARCHITEKTONICKÁ STUDIE – 2.KOLO ING.ARCH. Z. KABELÍK – 25.05.2009

2 Průčelí dle výsledku konzultace (pohled podle předchozí fotky): Vratová křídla + jeden vikýř „seňák“ – s okenicemi vypadá autenticky, ale tuším, že by je stejně nezavírali.

3 Vzhled v provozní době

4 Totéž z nadhledu …

5 … a mimo provozní dobu.

6 Zadní fasáda dle předchozího návrhu.

7 Se zvětšenými okny ve vikýřích původní velikosti (kvůli doplnění denního osvětlení náhradou za zrušené vikýře přední strany)...

8 … a s vikýři zvětšenými do velikosti „seňáku“ z přední strany. To je samozřejmě špatně!

9 Nehledě na to, že úzké vikýře umístěné pouze z jedné strany denní osvětlení podkrovního prostoru neřeší.

10 Upřímně řečeno: neřešily je ani vikýře po obou stranách. I při větším počtu jsou k osvětlení zkoseného prostoru příliš úzké.

11 Takže chceme-li účelně využít podkroví (lépe než jako nějaký sklad), je ateliérové okno nezbytné.

12 Zda jedno či dvě určí venkovní vzhled, ale stejně si asi budou muset často rozsvítit.

13 S jedním ateliérovým oknem na každé straně od vikýře nad schodištěm …

14 … a s dvojicí - podle mě je to tak lepší a líp to i osvětluje prostor interiéru. S velikostí, polohou a členěním lze ještě pracovat, níž je ale umístit nelze.

15 Totéž v nadhledu.

16 Podkroví po úpravě (s dvojicemi ateliérových oken). Tolik pracovišť tam být nemůže (taky je to ateliér a nikoli kancelář) – nestačilo by hygienické zázemí. Ale zařízení koresponduje s předchozími vizualizacemi interiéru.

17 Úprava dispozice přízemí podle připomínek: cukrárna a obchod prohozeny, z cukrárny vizuální kontakt s „výstavní garáží“. Provozně je to horší: obchod samostatný vstup personálu a zásobování nepotřebuje, cukrárně by naopak slušel (boj s hygienikem při projektu pro stavební povolení). Principy jsou ale zachovány: cukrárna i obchod mají společný „zimní vstup“ zádveřím vestibulu a možnost letního otevření do venkovního prostoru.

18 Představa vnitřního prostoru cukrárny.

19 A ještě jednou.

20 ŘEZ A (koresponduje s předchozími vizualizacemi)

21 Závěrem prosím o sdělení, zda: - je přijato navržené architektonické řešení (s dvěma dvojicemi ateliérových oken), popř. jak ho mám ještě upravit -které dispoziční řešení má být použito do výsledné studie. Je-li nutná další konzultace, samozřejmě přijedu. Čistopis studie bude jinak obsahovat CD se všemi zpracovanými skicami. Zdravím! Z. Kabelík


Stáhnout ppt "ZÁMECKÁ KOČÁROVNA V Brandýse nad Labem ARCHITEKTONICKÁ STUDIE – 2.KOLO ING.ARCH. Z. KABELÍK – 25.05.2009."

Podobné prezentace


Reklamy Google