Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pasování našich žáků na malé a na pokročilé čtenáře.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pasování našich žáků na malé a na pokročilé čtenáře."— Transkript prezentace:

1 Pasování našich žáků na malé a na pokročilé čtenáře

2 Dopoledne s panem ilustrátorem Adolfem Dudkem Středa 2. prosince 2009 bude pro děti ZŠ Moravská v Havířově – Šumbarku dnem, na který jistě dlouho nezapomenou. S prvními písmeny, slovy a větami, které naši prvňáčci objevili ve svých Slabikářích, jsme se rozhodli uvést děti mezi malé čtenáře a uspořádali jsme pro ně akci s názvem „Pasování na malého čtenáře“. A abychom nezapomněli také na žáky prvního stupně, kteří na své cestě za objevováním příběhů ukrytých v knížkách určitě velmi pokročili, rozhodli jsme se pasovat také žáky 5. tříd na čtenáře pokročilé. Záštitu nad akcí převzala paní knihovnice Dana Kochová z Městské knihovny v Havířově, která dětem věnovala čtenářské pasy a měla připraveny také přihlášky do knihovny. Hvězdou celého dopoledne se stal pan ilustrátor Adolf Dudek.

3 Pan ilustrátor vtipně a s humorem jemu vlastním představil dětem a jejich rodičům vlastní ilustrace v knížkách, ukázal, jak vznikají obrázky do dětských knížek, které materiály a nástroje k tomu ilustrátor potřebuje, s dětmi kreslil na tabuli obrázky, hádanky….

4 Během vystoupení pana ilustrátora, který nejen děti, ale i jejich rodiče aktivně zapojil do jednotlivých úkolů, zněl celou školou hlasitý smích a bouřlivý potlesk.

5

6

7

8 Pan ilustrátor a paní knihovnice se pak ujali své role krále a královny a velmi důstojně i s humorem pasovali každého žáka na čtenáře pomocí obrovské žluté pastelky, kterou pan král poklepal čtenářům na rameno. Děti obdržely navíc ještě čtenářské listy v upomínku na tento okamžik a také nějaké sladkosti. Celým programem děti provázely postavičky školáků Macha a Šebestové (žáků nikoli 3. B, ale 6. A – Denis Kuboň a 6. B Míša Tůmová).

9

10

11

12

13 Děkujeme ještě jednou panu ilustrátorovi Adolfu Dudkovi a paní knihovnici Daně Kochové za příjemné dopolední setkání.


Stáhnout ppt "Pasování našich žáků na malé a na pokročilé čtenáře."

Podobné prezentace


Reklamy Google