Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sčítálek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sčítálek."— Transkript prezentace:

1 Sčítálek

2 Ahoj, dovol, abych se představil
Ahoj, dovol, abych se představil. Jmenuji se Sčítálek a tak nějak jsem se jednoho dne objevil ve škole. Moc se mi líbila čísla, ale dětem se dařilo jen někdy. Tak jsem se rozhodl pomoci.

3 Nejdříve jsem jen chodil a šeptal dětem do ouška: „Máš pochvalu, všechno správně!“ nebo „Zkus si to ještě zkontrolovat.“

4 Jednoho dne jsem si řekl, že bych některé zajímavosti mohl napsat
Jednoho dne jsem si řekl, že bych některé zajímavosti mohl napsat. To víš, nemohu být ve všech třídách najednou. Tak jsem si sedl a s pomocí jiných lidí vznikl postupně příběh.

5 Jako první vznikl příběh skřítka Sčítálka
Jako první vznikl příběh skřítka Sčítálka. Je to povídání o všem kolem nás doplněné o příklady. Má pomoci žákům prvních až třetích tříd s matematikou.

6 Potom jsem zjistil, že velmi těžké příklady jsou slovní úlohy
Potom jsem zjistil, že velmi těžké příklady jsou slovní úlohy. Těm se doopravdy děti vyhýbají. Tak jsem si napsal slovní úlohy od druhé až do páté třídy.

7 Kdybych je dal všechny do jedné knihy, tak by byla moc tlustá a těžká
Kdybych je dal všechny do jedné knihy, tak by byla moc tlustá a těžká. Navíc jsem chtěl doplnit i řešení. Takže v tuto chvíli mám připravenou knihu se slovními úlohami pro čtvrťáky a na dalších pracuji.

8 Představte si, že matematika pokračuje i v dalších ročnících
Představte si, že matematika pokračuje i v dalších ročnících. A jsou tam opravdu zajímavé jevy. Hned na začátek jsou to zlomky. Nevěříte? Máte možnost si mnoho příkladů spočítat. Zatím jich mám 500 a k tomu dalších 60 slovních úloh.

9 Tak a teď už je jen na Vás, kterou knihu si vyberete
Tak a teď už je jen na Vás, kterou knihu si vyberete. Určitě zažijete spoustu zábavy a zjistíte, že matematika je jedna velká hra.


Stáhnout ppt "Sčítálek."

Podobné prezentace


Reklamy Google