Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_TP_2.07 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_TP_2.07 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."— Transkript prezentace:

1 CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.07 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 2.Sada – předmět – Technika provozu Tématická oblast : studená kuchyně a moučníky z ŠVP E/02 Autor: Jindřich Joska Vytvořeno: září 2012 – leden 2013 DUM č.7 Výrobky studené kuchyně Úprava studených mís Použité zdroje uvedeny na konci DUM Anotace 1.Tento materiál slouží jako doplňující a přípravná část, při výuce TP v 2. ročníku třídy PVS. Svoji strukturou a obsahem odpovídá kladeným požadavkům na tyto žáky, dle ŠVP 2. Očekávaný výstup pro žáka – žák porozumí úpravě studených ve studené kuchyni. Pochopí jejich použití ve veřejném stravování a rozdíl v jejich přípravě Tyto materiály byly vytvořeny za podpory spolufinancování projektu EU

2

3 Druhy obložených mís : Nářezy Švédské mísy Mísy předkrmové Mísy pro slavnostní stolování Výstavní mísy

4

5 K přípravě používáme : Kvalitní uzeniny z trvanlivého i měkkého salámu Sýry tvrdé Eidamového typu ( i plísňové ) Galantiny, paštiky, plněná masa Ryby Drůbeží závitky Plněné rolky (šunkové, rostbífové)

6

7 Doplňujeme : Čerstvou, nebo tepelně upravenou zeleninou Hrášek, baby mrkvičky (malé), květák, cibulky nakládané, kapie, okurky, saláty, papriky.

8

9

10 ? Jaké jsou druhy obložených mís?

11 Použité zdroje: Potraviny a nápoje v kostce, autor - Ing.Libor Mašek, vydalo nakladatelství RATIO, 1.vydání Technologie v kostce, autor – Libuše Vodochodská, PaedDr. Karel Štěpánek, vydalo nakladatelství RATIO, 1.vydání 9Bhttp://www.obrazky.cz/?step=20&filter=1&s=&size=any&sId=8Op0r3ycwT_vEIIKfnNi&orientation=&q=v%C3%BDrobky+studen%C3%A9+kuchyn%C4% 9B


Stáhnout ppt "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_TP_2.07 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google