Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kondicionál v minulém času: Conditional in the Pat Tense Rewrite the following sentences in the non- past conditional. Vzor: Kdybych to byl věděl, byl.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kondicionál v minulém času: Conditional in the Pat Tense Rewrite the following sentences in the non- past conditional. Vzor: Kdybych to byl věděl, byl."— Transkript prezentace:

1 Kondicionál v minulém času: Conditional in the Pat Tense Rewrite the following sentences in the non- past conditional. Vzor: Kdybych to byl věděl, byl bych vás zavolal. Kdybych to věděl, zavolal bych vás. *Taken from Lesson 7, pgs. 88-89, ex. 6 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Kondicionál v minulém času 1. Kdybych je byl navštívil, byl bych vám o tom řekl.

3 Kondicionál v minulém času 1. Kdybych je byl navštívil, byl bych vám o tom řekl. Kdybych je navštívil, řekl bych vám o tom. 2. Byla bych bývala velmi ráda, kdyby se mě byl na nic neptal.

4 Kondicionál v minulém času 2. Byla bych bývala velmi ráda, kdyby se mě byl na nic neptal. Byla bych velmi ráda, kdyby se mě na nic neptal. 3. Kdybychom mu byli pomohli, nikdy by tu chybu nebyl udělal.

5 Kondicionál v minulém času 2. Byla bych bývala velmi ráda, kdyby se mě byl na nic neptal. Byla bych velmi ráda, kdyby se mě na nic neptal. 3. Kdybychom mu byli pomohli, nikdy by tu chybu nebyl udělal. Kdybychom mu pomohli, nikdy by tu chybu neudělal. 4. Kdyby se byli trochu snažili, snad by mu byli rozuměli.

6 Kondicionál v minulém času 4. Kdyby se byli trochu snažili, snad by mu byli rozuměli. Kdyby se trochu snažili, snad by mu rozuměli. 5. I kdybys ho byl o ten svůj překlad poprosil, stejně by ti ho nebyl dal.

7 Kondicionál v minulém času 4. Kdyby se byli trochu snažili, snad by mu byli rozuměli. Kdyby se trochu snažili, snad by mu rozuměli. 5. I kdybys ho byl o ten svůj překlad poprosil, stejně by ti ho nebyl dal. I kdybys ho o ten svůj překlad poprosil, stejně by ti ho dal. 6. Kdybych byl chtěl, byl bych přednášel o něčem docela jiném.

8 Kondicionál v minulém času 6. Kdybych byl chtěl, byl bych přednášel o něčem docela jiném. Kdybych chtěl, přednášel bych o něčem docela jiném. 7. Kdyby se byli opravdu milovali, nebyli by mohli něco takového udělat.

9 Kondicionál v minulém času 7. Kdyby se byli opravdu milovali, nebyli by mohli něco takového udělat. Kdyby se opravdu milovali, nemohli by něco takového udělat. 8. Kdybych byl věděl, že se mu ta kniha povídek bude tak líbít, jistě bych mu ji byl koupil.

10 Kondicionál v minulém času 8. Kdybych byl věděl, že se mu ta kniha povídek bude tak líbít, jistě bych mu ji byl koupil. Kdybych věděl, že se mu ta kniha povídek bude tak líbít, jistě bych mu ji koupil.


Stáhnout ppt "Kondicionál v minulém času: Conditional in the Pat Tense Rewrite the following sentences in the non- past conditional. Vzor: Kdybych to byl věděl, byl."

Podobné prezentace


Reklamy Google