Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."— Transkript prezentace:

1 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0713 Název projektu:Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník:Informační a komunikační technologie, 1. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Prezentační program - PowerPoint Sada číslo: ICT-21C Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 13 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-21C-13 Téma vzdělávacího materiálu:Poznámky v prezentaci Druh učebního materiálu:Prezentace Autor:Ing. Radka Pindurová Anotace: Prezentace žáky naučí zobrazit a upravovat poznámky v prezentaci. Každý žák má k dispozici osobní počítač a uvedená prezentace se prezentuje pomocí projektoru. Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro žáky prvních ročníků veškerých učebních oborů Datum vytvoření:15. 4. 2013 Ověření ve výuce:16. 4. 2013

2 Poznámky Jako autoři prezentace, můžeme ke každému snímku doplnit tzv. poznámky. Jsou to pomocné texty, které nelze vidět přímo na snímku prezentace. Lze je však vidět a upravovat společně se snímky, či vytisknout.

3 Hlavní výhody poznámek v prezentaci Do poznámek si můžeme zapsat jakékoliv doplňující body, myšlenky, či jiné připomínky, které nechceme psát přímo do prezentace, nebo pro ně už není v prezentaci místo. Vytištěné stránky prezentace s poznámkami mohou dobře posloužit jako informativní materiál.

4 Možnosti zobrazení poznámek K zobrazení i psaní poznámek se lze dostat trojím způsobem:  v normálním zobrazení (poznámkám je vyhrazena dolní podlouhlá část okna pod snímkem)  v zobrazení poznámky (větší prostor pro psaní poznámek, v němž vidíme vždy stránku se snímkem a poznámkami)

5 Poznámky v „Normálním zobrazení“ Zde můžeme psát poznámky

6 Stránky s poznámkami Zde můžeme psát poznámky

7 Tisk stránek s poznámkami Vytvořenou prezentaci s poznámkami můžeme velmi jednoduše vytisknout a podle jejího obsahu použít jako např. informativní materiál. Pro tisk klikneme na „Pásu karet“ na kartu „Soubor“, zvolíme „Tisk“ a v nastavení vybereme tisk „Poznámky“.

8 Ukázka tisku poznámek Zde vybereme režim tisku „Poznámky“ Zde vidíme náhled tisku

9 Úkol Vytvořte krátkou prezentaci, nebo ji najděte na internetu a pokuste se aspoň do tří snímků udělat pár poznámek. Vyvolejte si ukázku tisku poznámek.

10 Použité zdroje MAGERA, Ivo. Microsoft PowerPoint 2002: uživatelská příručka. Vyd. 1. Praha: Computer Press, 2002, xiv, 363 s. ISBN 80-722-6660-8.


Stáhnout ppt "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google