Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Připouštění Je-li samice v říji a Vy již toužíte po tom, aby po kotci běhali mladí králíci, nezbývá nic jiného, než samici připustit samcem – bez toho.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Připouštění Je-li samice v říji a Vy již toužíte po tom, aby po kotci běhali mladí králíci, nezbývá nic jiného, než samici připustit samcem – bez toho."— Transkript prezentace:

0 Autor: Vítek Dytrych (chovatel králíků) Více na superkralik.webnode.cz
Králíci-mláďata Autor: Vítek Dytrych (chovatel králíků) Více na superkralik.webnode.cz

1 Připouštění Je-li samice v říji a Vy již toužíte po tom, aby po kotci běhali mladí králíci, nezbývá nic jiného, než samici připustit samcem – bez toho to nejde. Ve volné přírodě králíci žijí ve skupinách a samec si může „skočit“ kdy chce. Naneštěstí v domácích chovech máme samce a samice ustájeny odděleně a tudíž můžeme páření korigovat.Avšak ještě předtím, než vůbec s připouštěním začnete, musíte vědět, kdy můžete králíky začít připouštět. Střední plemena se zařazují do chovu ve věku okolo měsíce, velká o měsíc déle, malá o měsíc dříve.Nyní již k samotnému připouštění, které provedeme v několika krocích. Nejprve zkontrolujeme samičí i samčí pohlavní orgány, abychom se vyvarovali případné pohlavní nákaze (syfilis), stejně tak znovu zvážíme, zda-li je samice opravdu v říji. Poté můžeme samici přemístit do samcova kotce. Nikdy tak nečiníme naopak! Samice si totiž brání své teritorium, a proto je ideální přemístění k samci. V opačném případě by mohla být velice agresivní, navíc samec by se dlouho seznamoval s novým prostředím.

2 Měsíc před narozením Čas než samice porodí králíčata je 30 dnů.
Týden před narozením mláďata si samice začne vytvářet hnízdo z chlupů ze své srsti.

3 Mláďata po narození Samice mívá 1-10 mláďat.
Samice krmí mláďata 1 denně (její mléko je vydatné).Mláďata, když se narodí jsou slepá. Až dva týdny po narození vidí.

4 Výcvik králíka S výcvikem králíka by se mělo začít ve třetím měsíci.


Stáhnout ppt "Připouštění Je-li samice v říji a Vy již toužíte po tom, aby po kotci běhali mladí králíci, nezbývá nic jiného, než samici připustit samcem – bez toho."

Podobné prezentace


Reklamy Google