Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme."— Transkript prezentace:

1

2

3 Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme počítač.

4 Na pracovní ploše jsou ikony, kterými se spouští různé programy nebo aplikace. Na této ploše se nám budou otevírat aplikace, s nimiž budeme pracovat.

5 Na hlavním panelu se nacházejí malé ikony k tzv. snadnému spuštění programů či k nastavení počítače. Po spuštění programu (aplikace), nás budou obdélníky uprostřed hlavního panelu informovat, které programy jsou právě spuštěny. Vpravo je systémový (aktuální ) čas.

6 Na pracovní ploše počítače stiskněte pravé tlačítko myši. V místní nabídce, která se objeví, si vyberte Vlastnosti. Potvrďte levým tlačítkem myši. Objeví se okno, ve kterém vybereme záložku Plocha.

7 Vyberte jiné pozadí plochy z nabídky a změňte ho na ploše počítače. Změnu potvrďte stisknutím levého tlačítka myši na políčku OK.


Stáhnout ppt "Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme."

Podobné prezentace


Reklamy Google