Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013"— Transkript prezentace:

1 Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Stolní tenis Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013

2 Organizace Česká asociace stolního tenisu Pravidla Motivační ukázka
Pravidla Motivační ukázka

3 Pravidla hry STŮL délka 274 cm širokého 152,5 cm
výška 76 cm nad podlahou K hrací ploše patří i horní hrany stolu, nikoliv však boční stěny pod těmito hranami Ohraničena bílými čarami širokými 2 cm rozdělena na dvě poloviny svislou síťkou U čtyřhry je každá z obou polovin rozdělena čarou.

4 Pravidla hry SÍŤKA MÍČEK PÁLKA
Horní okraj síťky je po celé délce 15,25 cm vysoko nad hrací plochou MÍČEK Míček je kulatý a má průměr 40 mm. Předepsaná hmotnost míčku je 2,7 g. Míček je zhotoven z celuloidu nebo z podobné plastické hmoty; je bílý nebo oranžový a matný. PÁLKA Pálka může mít libovolnou velikost, tvar a váhu, ale musí být plochá a neohebná

5 Pravidla hry PODÁNÍ VRÁCENÍ MÍČKU
Při začátku podání musí míček ležet volně na otevřené dlani nehybné volné ruky podávajícího míček nadhozen nejméně 16 cm vysoko míček se nejdříve dotkne vlastní poloviny hrací plochy a po dopadu přeskočí „přes síťku“ nebo “kolem ní” na polovinu přijímajícího hráče Čtyřhřa: dotknout pravé čtvrtiny podávajícího a pak pravé čtvrtiny přijímajícího VRÁCENÍ MÍČKU letí "přes síťku" nebo "kolem ní" a dotkne se soupeřovy poloviny hrací plochy buď přímo nebo po doteku "síťky"

6 Pravidla hry POSTUP HRY SADA
Dvouhra: podávající a přijímající hráč si střídavě vrací míček Čtyřhra: podávající hráč podání, přijímající je vrátí, pak vrátí míček spoluhráč podávajícího, po něm spoluhráč přijímajícího, pak hráč, který podával, a potom střídavě každý z hráčů v uvedeném pořadí SADA první získá 11 bodů získají 10 bodů (vedení o 2 body)

7 Pravidla hry Střídání podání
Vždy po 2 bodech se mění podání, tj. přijímající hráč nebo dvojice se stane podávajícím (podávající dvojicí) a to až do konce sady, popř. do stavu 10:10 Ve čtyřhře se při každé změně podání stává předchozí přijímající podávajícím a spoluhráč předchozího podávajícího přijímajícím hráčem.

8 Druhy úderů Backhand Forehand Topspin Spodní rotace


Stáhnout ppt "Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013"

Podobné prezentace


Reklamy Google