Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁSOBOVÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁSOBOVÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a."— Transkript prezentace:

1 ZÁSOBOVÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879. prosinec 2012VY_32_INOVACE_EKO_060115

2 Činnost, kterou podnik zajišťuje materiál potřebný ke své činnosti. Cílem zásobování je zajistit materiál:  v potřebném množství,  v potřebné kvalitě,  v potřebných druzích,  za výhodné cen,  ve stanovené době.

3 plánování materiálových zásob výběr vhodného dodavatele nákupní činnost skladování výdej zásob ze skladu

4 Plánování materiálových zásob Plánování objemu nákupu při plánování se vychází z objemu výroby každý druh materiálu se plánuje zvlášť stanovení normy zásob zásoby se udržují v takové výši, aby byly náklady s tím spojené co nejnižší

5 Plánování objemu nákupu PZNSKZ počáteční zásobakonečná zásoba nákupspotřeba

6 Stanovení normy zásob – druhy zásob běžná pojistná technologická zajistí výrobu mezi dvěma dodávkami zpozdí se dodávka 2 dny moření dřeva před zpracováním

7 Stanovení normy zásob dny úroveň zásob 510 15 20 510 15 20 510 15 20 běžná pojistná technologická maximum minimum

8 Výběr vhodného dodavatele Cílem je zajistit nejlepší dodací podmínky. Hodnotí se např.  spolehlivost dodávek  kvalita materiálu  cena  vzdálenost  možnost slev  platební podmínky

9 Nákupní činnost v pevných termínech denně, 1x za týden, 1x za měsíc pečivo, maso v proměnlivých termínech objednává se, až klesne stav zásob pod minimální úroveň ovoce, víno

10 Skladování skladník dodací list materiál podepsaný originál dodacího listu kontrola sklad kopie dodacího listu příjemka navýšení množství na skladových kartách účtárna originál příjemky kopie příjemky

11 Skladování Reklamace se může týkat:  vady množství,  vady kvality,  skrytých vad. Reklamace musí být odeslána písemně bez zbytečného odkladu s návrhem způsobu vyřízení. Dodavatel do 30 dnů oznámí, že:  reklamaci uznává,  důvody, proč reklamaci odmítá uznat.

12 Skladování Vlivy působící na zásoby klimatické teplota vlhkost kyslík slunce manipulační uložení na podlaze uložení u topení není vidět lhůta spotřeby vzájemné působení biologické plísně kvašení hniloba

13 Druhy skladů v hotelu suchý sklad sklad ovoce a zeleniny chladicí sklad mrazicí sklad sklad piva sklad vína a ostatních nápojů sklad technických materiálů

14 Výdej zásob ze skladu skladmateriál snížení množství na skladových kartách skladník žádanka výdejka


Stáhnout ppt "ZÁSOBOVÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a."

Podobné prezentace


Reklamy Google