Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte."— Transkript prezentace:

1 Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte počítač (v tom případě se neplatí, ale musíte si zažádat o nové sériové číslo z důvodu změny počítače). Nejdříve si zažádáte na adrese arl@knav.cz o zaslání odkazu pro instalaci klienta a o zaslání hesla pro instalaci.arl@knav.cz

2 Vytvořte si na disku C: v adresáři Program Files složku s názvem arl. C:\Program Files\arl\ Pozn. Je jednodušší, pokud si nejdříve ve svém prohlížeči v např. nástrojích - možnostech – zaškrtnout „u každého souboru se dotázat, kam ho uložit“ (v různých prohlížen). Odkaz na instalaci si vložíte do webového prohlížeče a dáte enter. Nabídne se Vám okno, kde kliknete, že chcete uložit soubor. Soubor uložíte do C:\Program Files\arl\

3 Na disku C:\Program Files\arl\ si dvoklikem otevřete soubor, který se Vám tam uložil. Může se Vám objevit toto okno, kde kliknete na Spustit. Poté se Vás průvodce instalací, zda si přejete pokračovat – ano.

4 Odkliknete „další“ a objeví se okno, které po Vás žádá heslo. Sem nakopírujete heslo pro instalaci, které dostanete od nás. Dále zvolíte cílovou složku, kam se uloží data – zvolíte arl. Odklikáte vše „další“, není nic potřeba měnit. Nakonec kliknete na „instalovat „a program se nainstaluje a otevře.

5 Připojení Po správném zadání sériového čísla se objeví vstupní obrazovka ARL, po kliknutí na „Připojit“ vyskočí okno, kam zadáte jméno a heslo uživatele, které Vám vytvoříme. Pro odhlášení použijte tlačítko „Odpojit“, které se objeví na stejném místě jako „Připojit“.

6 Nastavení jazyka Volba databází Nastavíte češtinu – Nastavení – Jazyk pro interface - Čeština Nastavíte databáze – Funkce – Správce připojení – vyberete databáze a šipkou je přesunete do Aktuálně zvolených databází – Uložit a Zavřít Nastavení klienta

7 Báze, ke kterým jsme připojeni: cav_un_epca – záznamy, autority zdrojových dokumentů cav_un_auth - autority autorů, konferencí, projektů, ústavu cav_is_user - vedení uživatelských účtů cav_cm_chronology - zaznamenává změny v záznamech, nelze editovat, ale lze zjistit kdo, kdy a jak záznam upravoval cav_wos – hledání ve WOS podle názvu článku cav_woscit – hledání citací ve WOS


Stáhnout ppt "Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte."

Podobné prezentace


Reklamy Google