Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odkazování autorit autorů KDY odkazuji: Pokud autor používá různé formy jména provdané autorky přejmenovaní autoři.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odkazování autorit autorů KDY odkazuji: Pokud autor používá různé formy jména provdané autorky přejmenovaní autoři."— Transkript prezentace:

1 Odkazování autorit autorů KDY odkazuji: Pokud autor používá různé formy jména provdané autorky přejmenovaní autoři

2 Před odkazováním: 1. Autoritu, na kterou chci odkazovat, mám již vytvořenou – větš. z formulářů, kde se automaticky vytvoří. 2. Nemám vytvořenou autoritu, na kterou chci odkazovat. Zduplikuji autoritu v klientovi nebo vytvořím novou ve formulářích ARL.

3 Jsme v cav_un_auth V editaci ab Do pole 400 přidáme pomoci + podpole, kde do tagu vyplníme tečku a v subtagu vybereme 3 Tímto přidávám nebo odebírám pole

4 Vpravo v podpoli 3 se objeví šipka, přes kterou vyberu autoritu, na kterou chci odkázat. Otevře se mi vyhledávací okno Browse Vyhledám autoritu, zkontroluji ústav 2x na ni pokliknu levým tlačítkem myši a dám OK

5 V poli 400 se objevila navázaná autorita. Dáme uložit záznam.

6 Občas záznam nelze uložit na poprvé. Objeví se tato hláška. Stiskneme „ne“ a uložíme záznam znovu.

7 Autor, na kterého jsme chtěli odkázat, se objeví u Odkaz viz s hvězdičkou. Pokud na ni klikneme, přeneseme se do autority druhého autora.

8 Překlikli jsem se do druhé autority, zde je potřeba udělat to samé jako u první – tedy odkázat v poli 400 podpole 3 na první autoritu.


Stáhnout ppt "Odkazování autorit autorů KDY odkazuji: Pokud autor používá různé formy jména provdané autorky přejmenovaní autoři."

Podobné prezentace


Reklamy Google