Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Testování na zvířatech

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Testování na zvířatech"— Transkript prezentace:

1 Testování na zvířatech

2 Značky testující na zvířatech
MAX FACTOR JOHNSON AND JOHNSON NEUTROGENA VISINE ( kapky do očí) CALVIN KLEIN DIVERSEY GILLETTE UNILEVER ELIZABETH ARDEN COTY A to je jen hodně málo z toho co těch firem je

3 Nejčastěji používané testy
Test oční dráždivosti Na tento test se obvykle používají 3 dospělí králíci. Do jednoho oka je nakapána testovací látka, druhé slouží ke kontrole. Po několika hodinách, dnech nebo týdnech jsou zaznamenány výsledky. Zvířatům nejsou podávány žádné léky tišící bolest.

4 Test kožní dráždivosti
Na tento test se používají králíci nebo morčata. Na kůži bez srsti je nanesena testovaná látka. Po několika hodinách,dnech nebo týdnech jsou zaznamenány výsledky. Obvykle se jedná o mokvání nebo leptání kůže. Zvířatům nejsou podávány žádné léky tišící bolest.

5 Akutní toxicita Na tento test se používají potkani. Testující látka se aplikuje injekční stříkačkou nebo inhalací. Zvířata jsou pozorována. Jsou pozorovány změny váhy, krevního tlaku apod. Po testu se všechna zvířata usmrtí na základě pitvy.

6 Test teratogenyti Březím samicím je po 10 dnů podávána testující látka. Poté jsou usmrceny, plod vyjmut a prozkoumán.

7 Situace v ČR Testovaní konečných kosmetických výrobků i jednotlivých ingrediencí na zvířatech je v ČR od roku 2004 zakázáno (Zákon na ochranu zvířat proti týrání č.246/92 Sb.).

8 Otřesná pravda


Stáhnout ppt "Testování na zvířatech"

Podobné prezentace


Reklamy Google